Спрей против кучета – какво е неговото предназначение?

Кучето без съмнение е най-добрият приятел на човека. Готов винаги да защити, да утеши и разведри, този четириног приятел често създава и не малко проблеми. Ако попитате собствениците на кучета: кой е най-неприятният аспект от съжителството с тяхното куче, със сигурност всички те ще ви отговорят, че това е склонността му да хапе и гризе различни предмети.

Предметите, към които кучетата имат афинитет са много. Части от обзавеждането или озеленяването, обувки, дървени прибори, пластмасови и други предмети… изобщо, по-лесно е да посочим нещата, които кучето не обича да гризе и хапе. Дори перфектно дресираните екземпляри го правят, защото това действие се дължи на инстинкт, дълбоко заложен в природата на животното.

Няма смисъл да се сърдите на домашния си любимец или да го наказвате, защото за него това действие е необходимост. Хапането на предмети е обичайно за всички породи кучета и особено за по-младите екземпляри, които по този начин тестват и тренират остротата на своите зъби. Изходът е да купите на кучето залъгалка, с която да си играе или да му давате кокали, но не ви гарантираме, че така ще избегнете нови поражения върху ценни и красиви части от обзавеждането.

Проблемът с четириногите любимци, отглеждани в домашни условия е толкова сериозен и глобален, че различни компании по света вече са разработили специален спрей против кучета, който успешно отказва животното да хапе и гризе мебели, обувки и други скъпи предмети. Обработени с такъв препарат, местата са напълно защитени, защото не след дълго кучето спира да ги доближава.

Положителният ефект се дължи на силно горчивия вкус, който любимите залъгалки на кучето придобиват. Кучетата имат способност да запомнят за дълго източниците на неприятни емоции и усещанията, а горчивият вкус е нещо, което съвсем не им харесва. Използвайки един такъв спрей, вие ще откажете кучето да хапе, дращи и дори да доближава предметите и участъците, които искате да защитите само след една – две седмици.

Безопасен ли е този продукт за вашия домашен любимец?

За собствениците на кучета, на които се струва, че този метод е нехуманен и опасен бързаме да уточним, че спреят съдържа напълно безвредни за домашния любимец съставки. Неговата цел е единствено да направи различните предмети непривлекателни за животното, така че то да спре да ги поврежда или цапа.

Спрей против кучета можете да използвате както в закрити помещения, така и на открито, като с него можете спокойно да обработите различни места в двора, градинска или дворна декорация и части от растителността. Ако кучето ви има навик да гризе и драска стеблата на дворни дървета и други растения, можете да ги обработите с този спрей, без да се притеснявате, че ще пострадат.

Едни от най-добрите продукти за защита от кучешко хапане, предлагани у нас са дело на германската компания Trixie. Еднакво грижовни към кучето и вашата материална собственост, тези продукти ще ви позволят да се наслаждавате пълноценно на компанията на своя най-добър приятел.

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *