Висящи кошници за градината

Ето няколко съвета за създаване на чудесни висящи кошници или контейнери за лятото:

Първият е да се използва изкуствена почва, съставена предимно от торфен мъх. Добре е да се използват съставки като Fafard или Pro-Mix перлит, торф и други съставки за приготвяне на почвата, които ще помогнат на почвата да не се втвърди и свие през лятото. Истински компактната градинска пръст се превръща в бетон под натиска на редовното поливане и слънцето. И когато го прави, корените на растенията спират да растат, защото те изискват добри открити пространства, за да се движат и да усвояват хранителни вещества. В твърдо, уплътнените почви не растат добри растения, така че най-добре е да не се използва реална почва във вашите контейнери. Изкуствената почва може да се използва повторно от година на година. Изкуствената почва се изхвърля от контейнера. Дъвче се с лопата, за да се нарежат хубаво корените на всички миналогодишни растения и се добавят около 10% от обема на компоста. Компостът увеличава въздушните пространства и дава на растенията тласък за здравословно хранене.

Хранете вашите растения седмично. Азотът, двигател на растежа на растенията, е разтворим във вода и трябва да присъства в съставките, с които храните вашите растения. Силно препоръчваме използването на течна храна с рибна емулсия и морски водорасли, за предоставяне на всички хранителни вещества, които растения изискват за своя правилен растеж. Можете да използвате всяка течна растителна храна за насърчаване на растежа на вашите растения. Чаят от компост е Кадилакът на течни растителни храни и ако направите свой собствен компост чай, вашите растения ще отговорят с по-големи и по-добри цветове, както и с повишена жизненост.

И накрая, без значение от големината и броя на контейнерите, е важно да ги накиснете целите до дъното при всяко поливане. Продължете да поливате, докато водата излиза от дъното контейнера. Това гарантира, че корените ще могат да достигнат до всички части на контейнера и да растат правилно. Ако желаете да си направите голямо количество контейнери за цветя, ще е най-добре да ги поливате използвайки система за поливане включваща водна помпа, таймер за поливане и нужното количество маркуч за капково напояване.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *