Климатолечение и СПА във Велинград

България е богата на множество красиви планини и планински места подходящи за отдих и почивка. Една от най—мистичните и красиви планини, обаче си остават Родопите. Всички, които са били там могат да потвърдят мистицизмът, който върлува наоколо. Планината изобилства от природни блага. Редица плодове, лековити билки и минерални извори могат да бъдат открити на нейна територия. Това прави Родопите предпочитано място за почивка на все повече български и чуждестранни туристи. Най—често посещаваното място на територията на Родопите е курортният град Велинград.

Велинград е идеалното място за тези, които търсят спокойствие и едновременно с това искат да се погрижат за здравето си. Градът е широко известен Спа курорт в южната част на България. Той е разположен в Чепинската долина, която се счита за един от най-красивите места в Родопите.

Велинград е балнеоложки курорт с национално значение от 1950 г. насам. Разнообразието на минерални води, в съчетание с благоприятния климат и красивата природа, правят града лидер сред спа курортите в страната ни. Минералните води в района са сред най-богатите в техните физически и химически състав.

Водите са полезни за голям брой заболявания на опорно—двигателната система, както и за лечение на мигрена, хронична умора, настинки и анемии. Много спортисти се доверяват на лечебната сила на водите след като са имали леки или по—тежки спортни травми. “Пиенето на вълшебната течност” (както я наричат местните хора) се използва за лечение и профилактика на заболявания на отделителната, храносмилателната и метаболитни и ендокринни системи. Благодарение на съдържанието на флуор, минералните води са много подходящи за профилактика на остеопороза и кариес на зъбите, както и общо укрепване на жизнения тонус.

На всички познати Спа процедури можете да се насладите в Макси хотел Велинград. Той сред най—известните и често посешавани планински спа хотели във Велинград. Тук имате богатата възможност да съчетаете лукса и коректното обслужване с природните дарове на планината.

Ние предлагаме забавления за цялото семейство като пейнтбол, АТВ, конна езда и картинг писта. На любителите на природата предлагаме посещение на пещерата Лепеница, разходка с лодка, фотосафари в красивата местност и още много други. Подарете на тялото си, така необходимия, масаж. Дегустирайте билков мед и отидете на горски пикник. Забравете за ангажиментите си. Отделете време на себе си. Загледайте се в красивите планински пейзажи, притворете очи и помечтайте. Нима всички ние нямаме нуждата да помечтаем малко? Макси Спа хотел Велинград ще ви помогне да сбъднете мечтите си.