Козметика за лице от Jeandarcel срещу капризите на мазната кожа

Мазната кожа и нейните спътници: лъщене, разширени пори, комедони и акне наистина могат да развалят лятното ни настроение. При този тип кожа изборът на козметика за лице трябва да бъде много прецизен особено през лятото, когато тя е най-проблематична. Причината е, че слънчевите лъчи увеличават активността на мастните и потните жлези, и става запушване на порите, а това води до редица кожни дефекти.

За да предотвратим запушването и замърсяването на порите на кожата, почистването в дълбочина е от основно значение. Добре е да изберем почистваща козметика за лице от Jeandarcel.bg, която съдържа съставки с успокояващ и противовъзпалителен ефект. Използването на тоалетен сапун е нежелателно, тъй като на пръв поглед матира кожата, но после се получава точно обратния ефект и омазняването се засилва.

През горещите дни най-подходящи за мазната кожа са леките кремове и емулсии, които регулират мастната секреция и не водят до образуването на комедони.
В същото време прекомерното използване на козметика за лице, намаляваща омазняването по лицето може да доведе до изсушаване и лющене на кожата, което има отрицателни последствия. От загубата на вода кожата губи блясък и еластичност, забавя се обновяването й и става по-чувствителна и уязвима. Ето защо дерматолозите препоръчват хидртарацията като основна и универсална грижа за всеки тип кожа.

Освен с хидратантен крем кожата на лицето може да бъде овлажнена и чрез набиращите популярност освежаващи спрейове, които по никакъв начин не омазняват кожата. Друго тяхно предимство е, че могат да се прилагат ефективно както след почистването на лицето, така също и по всяко време на деня.
Почитателите на домашната козметика за лице, могат да използват следната хитринка за освежаване на кожата:

* Замразява се чай от лайка, сок от краставица, от грозде и други. Лицето се обтрива с кубче лед от замръзената течност. Това е истински благодат за мазната кожа – порите се свиват, стимулира се обновяването й и се укрепват естествените й защитни сили.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *