Колаген – елексира на младостта – струва си да се опита.

Светът ни предлага различни възможности за удължаване на живота и той да бъде по-приятен. За тази цел на пазара вече има гелове на чист натурален колаген. Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека, която непрекъснато се обновява. Това е белтък, който слепва клетъчните елементи, компоненти на хрущялите, сухожилията, ставите, костите, укрепва кръвоносните съдове, осигурява здрава и еластична кожа на човека.

С нарастване на възрастта обаче, той забавя своето възпроизвеждане и се получава стареене на тъканите, набръчкване на кожата, боледуване на органи. С раждането на човека колагена не е създаден веднъж за винаги. Той се възпроизвежда на определен период от време като в костите се възпроизвежда всяка година, а в черния дроб всеки месец. Всичко зависи от начина на живот и начина на хранене. При липса на колаген или намаляването в костите се получава тъй нареченото заболяване „остеопороза”.

Натуралния колаген не е просто козметичен продукт, а е жив биологичен белтък, който се сварзва с влакната на човешкия белтък. Това е шанс да се удължи младостта. Способността на този препарат да прониква и да се усвоява от кожата неимоверно бързо е просто шокираща. Изумени са и самите лекари, които се занимават с това. Препарата омекотява и ускорява зарастването на рани и белези, помага при целулит и стрии, при косопад, изчиства лунички, подобрява зрението, влияе при лечението на парадонтоза, акнета, кожни алергии, изгаряния, подобрява кръвообръщението и много други. Това е продукт, който надминава много козметични препарати. Продукт, необходим за всеки, който иска да стопира времето отминаващата младост.

Чистият натурален колаген е единственият белтъчен препарат, който има способността да спре дегенеративните процеси в кожата за години напред, като спре нейното набръчкване. Натуралният колаген се използва само върху чиста и влажна кожа. Предлага се затворен в стъклени опаковки, като не губи своята спирална структура. Основните причини за намаляване на колагена в тялото или неговата липса е слънчевото излагане, стресът, липсата на сяра в организма.

Сярата е най-обилният минерал в човешкото тяло и е от съществено значение за производството на колаген и кератин, които съставляват ноктите и косата. Органичната сяра може да се набави от биологично чисти продукти като плодове, зеленчуци, мляко, месо. Без достатъчно колаген кожата и тялото се състаряват, независимо на колко години сте. А тялото не може да си набави колаген от храната, то трябва да го създаде. Вече се продава колаген и на капсули като хранителна добавка. С помощта на приема на хранителната добавка се стимулира синтеза на колаген като цялото тяло се подмладява видимо както външно, така и вътрешно. Както казват хората „не питай на колко години е, а виж как изглежда и как се чувства”. Така, че струва си човек поне да опита.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *