На ски в Боровец

Рила е най—високата планина, не само в България, но и на балканския полуостров. Там , сред красивите борови гори, можете да откриете много красиви градове и природни гледки. Говедарци, например е малко село, което предлага прекрасни условия за пълноценна почивка в планината сред кристално чистия въздух и красивата девствена природа. Курортът предлага и малка ски писта за начинаещи скиори. Рилски манастир е много известен туристически обект в сърцето на Рила планина и предлага чудесни възможности за религиозни турове и екскурзии.

Курортът Костенец също се намира в таза планина. Само на няколко километра по на юг от зимния курорта Боровец. Там се предлагат балнеолечебни процедури с минерална вода. Няколко малки хотела в това курортно градче са винаги готови да поглезят посетителите. Долна Баня и Сапарева Баня са два града с мек климат и минерални води, които по статистика са най—горещите в цяла Европа. Други градове в красивата Рила са Паничище – чудесен туристически курорт в непосредствена близост до курорта Сапарева баня; Ковачевци; Бели Искър – красиво село, подходящо за пълноценна почивка сред девствена природа, също е изходен пункт за много туристически маршрути до връх Мусала; Семково; Разлог.

Самоков е прекрасен планински град с чист, планински въздух. Градът е богат на исторически и религиозни забележителности. Намира се на главния път за най—известният планински курорт — Боровец. Боровец от своя страна е най-старият и най-популярният планински курорт в България. Той предлага чудесни условия за зимни спортове и безброй туристически маршрути и скално катерене. Боровец ски център предлага уникални възможности за зимни спортове. Именно там се намират най—добрите ски писти в цялата страна.

Зимата в курорта е много дълга (от месец ноември, чак до края на май), а снежната покривка обикновено достига до 2м. Пистите са подходящи, както за начинаещи, така и за по—напреднали скиори. Курортното градче предоставя на гостите си още много развлечения. Има редица клубове и дискотеки, където можете да разпуснете след целодневното каране на пистите. От друга страна любителите на вкусната храна и качествените напитки имат възможността да погалят сетивата си в традиционните механи. Много туристически агенции предлагат различни туристически пакети за почивка в хотели в Боровец. Една от най—предпочитаните агенции е ONETRAVEL. Тя е с дългогодишен опит в сферата на туризма. Екипът се състои само от професионалисти, които ще ви помогнат да прекарате една спокойна и незабравима почивка в Боровец.