Как да направим рецептите ниски на въглехидрати

Всеки тези дни иска да намери лесни, ниско-въглехидратни рецепти, с които да направи здравословна диета с малко въглехидрати. С последната ниско-въглехидратна лудост, човек може да намери нужната му информация почти навсякъде.Ето няколко насоки, които да Ви помогнат да получите това, което искате от този ниско-въглехидратен феномен.

Независимо дали търсите в Интернет, ровите в готварска книга или в купчината рецепти на приятел, Вие трябва да вземете под внимание какво искате от тази диета. Трябва да търсите рецепти с ниско съдържание на въглехидрати, с които ще отслабнете здравословно, които искате да ядете и да можете да си приготвите сами без твърде големи главоболия.

Само защото храните са с ниско съдържание на въглехидрати и диетични не означава, че  трябва да бъдат лоши или гадни. Можете да намерите лесно рецепти с ниско съдържание на въглехидрати рецепти без да бъдат пожертвани съставките, на които се радвате. Можете лесно да намерите и рецепти с акцент върху месо, птици или морски дарове. Можете да намерите десетки прекрасни идеи за хляб, макаронени изделия, сосове и прочие, както и ниско-въглехидрати десерти и закуски. Можете дори да пиете ниско-въглехидратни бира и други алкохолни напитки.

При приготвяне на храна, съдържаща месо, не забравяйте да изберете внимателно. Както полагате усилия за избягване на въглехидратите, вие естествено ще преминете към храни  с по-високо съдържание на протеини. Много от тези високо-протеиновите храни са любимите ни меса, но много от тези меса също съдържат големи количества мазнини. За да получите най-доброто от вашата диета, изберете лесни рецепти, с ниско съдържание на въглехидрати, които призовават за крехко месо, птици или морски дарове. Дори крехки разфасовки на свинско месо са по-добре за Вас, отколкото месо като бекон и говеждо месо.

Хлябове са друга област на интерес в ниско-въглехидратна диета. Хората често са изненадани да научат, че изключването на хляба от тяхната диета напълно е излишно. С изхвърлянето на въглехидратите от техните диети, много хора виждат хляб, като извън границите. Дори съществуват книги, които обсъждат как да се живе без хляб.

Хляба сам по себе си не е лош, но някои видиве опеделено не са с ниско съдържание на въглехидрати. Много лесни, ниско-въглехидратни рецепти са на разположение, които позволяват да се насладите на сандвичи, хамбургери, препечен хляб или кифли. Тези рецепти използват малко по-различен списък на съставките, но те дават предимство на здравословния и вкусен хляб. Също така хляба съдържа фибри, които са важни за диетата.

Както вероятно знаете, храни с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини са в центъра на диети тип Аткинс и други ниско-въглехидратни диети. Фибрите са също голяма част от уравнението – просто казано вие може да имате повече въглехидрати в диетата си, ако те са в под формата на фибри. Също така, храни с високо съдържание на фибри, като цяло са пълни с “добри въглехидрати”, тип въглехидрати, които не трябва да се премахват от менюто.

Това води до още една добра точка: не е нужно да се елиминират напълно въглехидратите от менюто. Запазването на някои въглехидрати в диетата е здравословно и не се отразява негативно върху Вас. Повечето ниско-въглехидратни рецепти съдържат поне малко въглехидрати. Вместо изрязване на всички въглехидрати, трябва да се фокусира върху намаляване или премахване на “празните въглехидрати” – въглехидрати, които идват от храни с малко или никаква хранителна стойност. Безалкохолни напитки и бонбони съдържат празни въглехидрати, плодове и зеленчуци например имат добри въглехидрати.

Важна част от ниско-въглехидратната диета е разнообразие. Опитвате да се ограничите въглехидратите, но това не означава, че трябва да се ядат яйца всеки ден и да се избягва хляба като чума. Насоките за здравословна, ниско-въглехидратна диета: ограничавайте, но не елиминирайте въглехидратите, много фибри, богати на протеин меса с не прекалено много мазнини.

Отново за лесна поддръжка здравословен, с ниско съдържание на въглехидрати начин на живот трябва да се ядат храни, на които се радвате. Ниско-въглехидратните храни, не трябва да бъдат в тежест. Списъкът за диетичен избор има достатъчно разнообразие, за да направи щастлив дори най-притенциозния. На разположение са много, лесни и с ниско съдържание на въглехидрати рецепти, от които да избирате.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *