PVC дограмата – вечно подценявана, но с изключителни качества

Пластмасовата или по-известна като PVC дограма е продукт, който притежава изключителни и неоспорими качества. За съжаление, в резултат от градски легенди и слухове, носещи се от уста на уста, много хора считат, че алуминиевата дограма превъзхожда многократно PVC дограмата във всяко отношение без да могат да се аргументират по какъвто и да било начин. Истината е обаче, че двата продукта са напълно равностойни и в много отношения дори PVC дограмата е за предпочитане.

PVC дограмата се счита за по-малко качествена по отношение външния вид. Това е първата и най-голяма заблуда. Всъщност, PVC дограмата е по-разнообразна като дизайн и ако търсите естетически ефект определено няма да ви разочарова. Ако естетиката е наистина важна за вас, то PVC е дори по-добрият избор и е препоръчително да заложите на нея. Тук разнообразието от цветове и форми е толкова голямо, че със сигурност ще спечели вашето уважение. В допълнение, пластмасовата дограма е по-подходяща в случай, че помещението имат по-особена и нестандартна форма. На кратко можем да кажем, че PVC дограмата се справя отлично там, където пред алуминиевата се появяват пречки.

Вторият мит, който се носи по адрес на пластмасовата дограма е, че здравината ѝ отстъпва на тази при алуминиевите профили. Може би при по-ниско качествените модели и тези произведени в далечното минало това е било така, но трябва да уточним, че най-новото поколение PVC профили се отличават с изключителна здравина и пластичност. Те по нищо не отстъпват пред алуминиевите профили. Ще кажете, че алуминият е по-здрав, но нима той наистина се драска и наранява по-трудно? Всъщност и в категорията здравина PVC дограмата е достоен конкурент и има с какво да се похвали.

Един от най-често задаваните въпроси е: “Ами какво ще стане с моята PVC дограма след няколко години? Чувал/а съм, че пластмасата старее…”. В това действително има малко истина, но най-новото поколение продукти на пазара са доста здрави и устойчиви на външните влияния, а стареенето е значително забавено. Истината е, че при качествен продукт с лекота можете да радвате на 20 и повече години безпроблемна експлоатация. Най-вероятно един ден просто ще искате да подмените дограмата си с нова, защото старата ви е омръзнала, а не защото се е повредила.

Във фирма за дограма “Кали Перфект” от Варна с удоволствие ще ви покажат различни видове PVC профили и ще ви обяснят каква е разликата между тях. Защото не винаги най-скъпите продукти са най-качествени и най-добре изглеждащи.

This entry was posted in За дома. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *