Автокаско – по-ниски цени

Сключването на застраховка “Автокаско” в никакъв случай не бива да се пренебрегва. Наличието на застраховката може да ви помогне при покриването на финансови загуби в случай на автомобилна кражба, пътнотранспортна злополука и други неприятни събития.

Според последните проучвания, водачите над 25-годишна възраст участват в по-малък брой пътнотранспортни произшествия в сравнение с по-младите водачи или тийнейджърите. Младите шофьори нямат нужното търпение и необходимия опит. Така те стават рискови, както за себе си, така и за застрахователните компании. За да договорите по-ниски застрахователни нива при автомобилните застраховки, застрахователната компания трябва да види във ваше лице една отговорна личност, която няма да поеме ненужни рискове.

По-ниската цена на автомобила ви също може да бъде определяща за стойността на вашата застрахователна премия. Ако имате скъпа кола, това би увеличило риска и трябва да платите повече на вашия застраховател.

След като ви е известно, че марката, модела и годината на производство на вашия автомобил играят съществена роля в определянето на застрахователната премия, то би трябвало да избягвате да купувате коли с висок рисков профил или луксозни автомобили, които изискват скъпа поддръжка и чест ремонт. По-разумно би било да се избере кола от типа седан, така че да не се налага да се разделите с трудно спечелените си пари, плащайки скъпа застраховка „Автокаско“ за автомобила.

Много хора правят грешката да сключат автомобилна застраховка от брокер, за когото не знаят нищо и по-късно съжаляват за това. Това може да се избегне, ако проявите повече предпазливост и направите съответните проучвания преди да вземете решение къде да сключите вашата застраховка. Препоръчваме ви да прочетете условията, които предлага застрахователя и да проучите всички възможности. Добро решение за намаляване на застрахователната премия е да обедините всичките застрахователни полици в един пакет, в една застрахователна компания като по този начин ще спестите много.

Изключително важно е да отправите всички ваши запитвания към застрахователния си агент, за да избегнете всякакви заблуди по отношение на застрахователната политиката на фирмата и начините на плащане.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *