Звезден анасон срещу колики при бебетата

Семената от анасон са известни като ефективно средство за справяне с колики и храносмилателните проблеми при бебета. Те имат светло кафяв цвят и се получават от растението Pimpinella anisum от семейството на магданоза. Неговият сладникав вкус го прави любима подправка за тори, бисквити и хлябове. В Индия и страните от Близкия изток, семената от анасон се използват в супи и яхнии. Използва се още и за медицински цели.

Семената от анасон имат много полезни действия, като: Антибактериално действие, което го прави ефикасно средство за лечение на колики и проблеми свързани с храносмилателната система. Облекчаване на зъбобол и остри менструални болки. Известно е че семената от анасон помагат при кашлица, те имат затоплящ и антисептичен ефект върху горните дихателни пътища.  Помага за намаляване на втечнени секрети. Семената от анасон стимулират производството на кърма, чрез повишаване на нивото на пролактин. Има добър ефект и при лечение на разстроен стомах. На бебетата може да се дава вода от анасон, за да се насърчи отделянето на излишните течности в храносмилателната система.

Как да използваме семената от анасон за колики при бебетата?

Справянето с коликите може да бъде трудна задача. Бебето ще плаче от болка, която е предизвикана от отделянето на газове. Вода от семена на анасон може да облекчи състоянието на вашето бебе. За да направите анасонова вода в домашни условия, пропорцията е половин чаена лъжичка  семена от анасон и две чаши вода. За приготвяне на билков разтвор е необходимо да стриете семената и да ги прибавите към водата. Кипвате за около десет минути. След като изстине разтвора се поставя в хладилника. Семената от анасон, за разлика от другите лекарства нямат странични ефекти и не могат да навредят на бебето. При бебета под шестмесечна възраст трябва да се капват по две три капки от анасоновия разтвор във водата. Можете да три часа за по-добър ефект.

Семената от анасон се смятат и за ефективно средство срещу хълцане при бебетата. Не забравяйте,че прекалената употреба може да въздейства като деуретик и следователно високите дози трябва да се избягват.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *