Батерии за лаптоп – можем ли да ги рециклираме?

Всеки преносим компютър върви в комплект със своите батерии, които му осигуряват автономно захранване в рамките на 1 до 3 часа. Те обаче не са незаменими и често се повреждат, което води до подмяната им с нови батерии за лаптоп от http://bateriya-laptop.com/. Какво става с повредените или остарели батерии след това? Съхраняват ли се те правилно и обработват ли се по най-безопасния за природата начин?

Всички лаптоп батерии са електрохимични устройства, които имат способността да преобразуват химическата енергия в електрическа такава и да захранват вашата дигитална система. Батериите съдържат тежки метали, като меркурий, олово, кадмий и никел, които могат сериозно да навредят на природата, след като батериите се изхвърлят. Затова са създадени закони, които регламентират правилното съхранение и рециклиране на тези опасни елементи.

Как и къде да рециклираме нашите лаптоп батерии LG, HP,Acer, Dell или Asus?
Всички батерии, които могат са презареждащи се могат да се рециклират. В момента на пазара почти всички марки за преносими компютри използват такъв тип батерии следователно те подлежат на рециклиране. Процедурата е лесна и безплатна. Просто отидете до най-близкото място, където приемат такива продукти за рециклиране и ги оставете там. От там нататък вече има кой да се погрижи за тези опасни вещества и вие можете да се чувствате доволни, че сте изпълнили задълженията си и не подлежите на санкция.

Има места, където ако занесете вашите изхабени или повредени батерии за рециклиране ще ви бъде изплатена определена сума пари и това е още един стимул да постъпите природосъобразно и икономически ефективно едновременно. Рециклирането е зряло и отговорно решение, което може да помогне на природата и бъдещите поколения да живеят в един по-чист и зелен свят. По този начин вие знаете, че вредните елементи и съединения отиват на правилното място.

След като се отървете от старите е време да си закупите нови батерии за лаптоп. В интернет вече е пълно с онлайн магазини, които предлагат всичко, което търсите.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *