Боядисването у дома – забавна игра за семейството

Ремонти вкъщи?

Искате ли да промените интериора у дома си? Това не е непосилна задача, защото дори не е необходимо да правите основен ремонт, достатъчно е само да боядисате стените. Повечето от нас като чуят за строителни ремонти и веднага го свързват с нещо неприятно. Едно боядисване, особено ако се включи и цялото семейство дори би било забавно. И нещо повече тази на пръв поглед малка промяна ще промени изцяло визията на Вашия уютен, красив дом и ще Ви накара да се чувствате още по-приятно у дома. Добре е само да прецените цвета на боята, така че едновременно да Ви допада на Вас и да съвпада с вътрешния дизайн на жилището.

Основна подготовка преди боядисването

Ето и основните моменти, които трябва да извършите:

  1. Трябва да освободите стаята от всички мебели, за да не ги изцапате при боядисването. Ако няма къде да ги сложите Ви съветвам просто да ги преместите в центъра на стаята и да ги покриете.
  2. Следващия момент е да изчистите стаята перфектно от прах, паяжини и прочие;
  3. Ако предишната боя на стените Ви е била на водна основа, то тогава може спокойно да започнете боядисването директно върху нея. Но ако тя е била на основата на гланц или блажна боя, то тогава първо ще Ви се наложи да грундирате стените първо и след това да преминете към самото боядисване.
  4. Когато пристъпите към боядисването първо минете всички ъгли и след това започнете с тавана и стените;

Съвет: не забравяйте да сложите тиксо на всички контакти и ключове, за да предотвратите тяхното изцапване с боя.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *