Бързият секс е предпочитан от жените, а не от мъжете

Ако сте от тези, които свършват твърде бързо по време на секс – не се безпокойте! Оказва се, че това е напълно нормално и по голямата част от хората са като вас. Според изследване на списанието за сексуална медицина „JSM”, най-добрият секс  би трябвало да продължава между 7 и 10 минути.  Въпреки очакванията на повечето анкетирани (подбрани на случаен принцип и на възраст между 18 и 50 г.), че сексуалният акт с партньора им ще продължи около 15-20 минути, той се оказва на половина по-кратък.

Близо 70% от тях споделят, че всичко в леглото приключва за около  5 – 7 минути, като почти всички се чувстват напълно задоволени след това.  Интересен факт е , че  бързия секс се харесва повече на жените отколкото на мъжете, които предппочитат  продължителност на любовните ласки  над  10 минути.

Според  д-р Лоуфърнс  от Австралийския сексуален институт, по време на мастурбация хората свършват дори още по-бързо. Това се дължи на факта, че всеки човек знае най-добре къде са ерогенните му точки и какво му харесва, за да си достави удоволствие.

Жените, използващи вибратори или вибро „секс масажори” свършват средно за около 5-6 минути. Мъжете мастурбиращи с вагини или секс кукли за 8-10 минути, а когато стимулацията е със собствената им ръка времето до оргазъм или еякулация е под  5 минути.