Грижа за Li-Ion батерии за лаптоп в шест лесни стъпки

А вие знаете ли как да се грижите за вашите батерии за лаптоп? Ако до сега не сте им обръщали внимание, то вече е време да се замислите сериозно над това, тъй като нехайството ви може сериозно да съкрати живота им. Поради тази причина консултантите от http://bateriya-laptop.com/ препоръчват няколко метода с помощта, на които да предпазите батериите ви от преждевременно и трайно изтощение.

  1. Използвайте твърдия диск повече от CD / DVD устройствата, тъй като тези две оптични устройства консумират повече енергия, спрямо HDD. Самият факт, че CD/DVD устройствата ще въртят диска, дори и той да не се ползва, означава разход на повече енергия.
  2. Почиствайте по-често контактите на батериите. Почистете металните контакти на всеки няколко месеца с кърпа, напоена със спирт. Това поддържа по-ефективното предаване на енергията от батерията към лаптопа.
  3. Изключете WiFi, ако нямате нужда от него. Обикновено има повече нови модели лаптопи имат отделен бутон или превключвате, но тези, които нямат трябва да правят това от Windowsa.
  4. Грижата за Li-Ion лаптоп батерии Toshiba, Dell, Asus, Acer, HP и други трябва да се полага постоянно, за да се избегне оставянето на заредена батерия в пасивно състояние в продължение на дълъг период от време. Веднъж заредена тя трябва най-малко веднъж на всеки две до три седмици да се разрежда и след това отново да се зареди.
  5. Когато оставяте лаптопа си в режим на покой за дълго време е по-добре да го Hibernate, отколкото да го оставите в режим на готовност. Въпреки че режима на готовност спестява известна енергия и можете веднага да възобнови сесията, от там, където сте спрели. Процесът хибернация в действителност ще спести повече енергия, тъй като той напълно ще изключи лаптопа.
  6. Редовно дефрагментирайте вашия твърд диск. Колкото по-бързо работи вашия твърд диск, толкова по-малко ще се тормози твърдия диск и по-малко енергия ще се изразходва от лаптоп батериите.

Спазвайки стези съвети има голям шанс да се разминете с покупката на нови батерии Toshiba. Но ако въпреки тези съвети те не издържат толкова, колкото ви се иска тогава посетете http://bateriya-laptop.com/%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF_toshiba_bg и изберете тази, която е подходяща за вашия лаптоп и се наслаждавайте на неговата мобилност.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *