Как да избегнем деформиране на нашите гуми

В контекста на преминаването през различни сезони една актуална тема винаги се явява тази с подмяната на сезонните гуми. Днес обаче ще застъпим малко по-различна тема, касаеща деформацията на нашите гуми, за да удължим техния живот и надеждност.

Съществуват най-различни обстоятелства, при които нашите гуми могат да се изкривят или деформира. Ще ви предложим кратък списък на основните причинители на подобни последствия, като се надяваме да ви помогнем да предпазите своите гуми и да се насладите на спокойно и приятно шофиране с вашия автомобил.

  • Неправилно напомпване на гумите и нерегулираното налягане в тях – това е един от основните причинители на деформации и износване на вашите гуми. Нужно е то да се поддържа в рамките, посочени от производителя, за да избегнете неприятните последици и разходи, които неправилната експлоатация носи със себе си.
  • Форсиране или т.нар. „пилене” на гуми – така гумите се подлагат на изключителни натоварвания, като износването се повишава в пъти. Ако искате да ги използвате по-дълго време, то най-добре е да избягвате подобни практики.
  • Криви джанти – кривите джанти на автомобила ви също могат да са сериозно изпитание за вашите гуми като допринесат за тяхното износване и деформация, но също така са чест източник на вибрации и некомфортно шофиране. При кривите джанти не се осъществява правилен контакт с повърхностите и от там се износват само определени части на гумите, което осезаемо свива срока на тяхната експлоатация.
  • Несиметрични показатели на амортисьорите – неправилното отскачане на едната страна на автомобила също може да деформира вашите гуми.
  • Фабрични дефекти – при покупка на гуми внимавайте за подобни проблеми, тъй като те могат да създадат проблеми в дългосрочен план и да намалят устойчивостта на автомобила на пътя.
  • Съхранение – при съхраняване на сезонните гуми те трябва да се поставят странично, като най-добре е да са окомплектовани с джанти. Избягвайте влажни и слънчеви помещения, които ще повишат степента на стареене на каучука.

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот