Идеи за кухни

Както всичко друго, така и кухните са подвластни на огромно развитие с течение на времето. Някога разположените в най-далечния край на дома кухни са изместени от изнесените на преден план стилни помещения. Трудната част пред дизайнерите е направата на обиграни дизайни, обърнати към всекидневната или обединяване на кухнята с друга стая или хол. При изготвянето на дизайн на кухня, съществуват някои неща, които трябва да се премислят, като да речем дали ще се монтира остров? Съвременен или традиционен дизайн предпочитате? Какво обзавеждане ще разположите в нея? Колко и какво осветление ще има?

Кухня – коридор

Доста дизайнери препоръчват използването на кухня тип коридор или по-известни като U-образни кухни. Идеална, при положение, че сновете между готварската печка и мивката.

Кухните като неразделна семейна стая

Независимо дали ремонтирате кухнята си или купувате друга в нов дом, има някои неща като монтирането на остров да речем, с които трябва да се съобразявате. Ако да речем искате да съедините кухнята с трапезарията, имате възможност да го извършите с бар-плот – едновременно удобен и стилен. Дори може да поставите печката в плота и по този начин по време на готвенето, може да приказвате с гостите си.

Кухненското обзавеждане дава тона за цветовата палитра на интериора

Кухненските шкафове са основни при избора на цялостната визия на цветове за кухненския интериор. Ако харесвате светли цветове за интериора, спрете се на светла дървесина – бреза, кестен, бук, дъб, явор.

Плотове за кухни

Варовик, Мрамор, Гранит са сред най-използваните природни материали за кухненски плотове, употребявани в днешно време. Употребата на керамични плочи определено е доста предпочитано сред дизайнерите, защото те са практични и се намират в голямо цветово разнообразие. Термоплотовете от произведени от човека материи и са добър избор поради отношението цена качество, което предлагат и отново изобилието на богата цветова палитра. Плотовете от дърво, от масивно дърво, са определено хубави, но нямат устойчивост на влага и топлина и поради това доста рядко се използват в кухните.

Разпределете си сандъците преди да подредите

Определете първоначално кои шкаф и чекмедже какво ще съдържа и колко място ще ви трябва изобщо в кухнята. Отлично начало е площта на кухненския плот. Вземайте идеи от обзавеждането, което сте притежавали досега, задайте си въпроса какво ви е липсвало и какво е било прекомерно.

Слагайте аксесоари за кухни на тавана

Направете образна граница между различните помещения без да издигате паравани. Елегантна поставка за чаши, кухненски аспиратор или малък шкаф, поставени на тавана са отличен метод за това.

Светлина под шкафовете

Лампата в повечето случай не му се отдава особено значение при проектирането на кухнята. Действителността обаче е, че дори с добра светлина в кухните, шкафовете обикновено са мрачни. Чрез няколко подходящо монтирани диодни или луминисцентни осветителни тела, цялото помещение може да е определено по-голямо и удобно.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *