Избор и монтаж на интериорни врати

Когато дойде време да се монтират вратите в едно жилище, собственикът трябва да обмисли много неща. Първото е, накъде ще се отварят вратите. Имайте предвид, че след време ще трябва да внасяте обемни мебели в стаите и ако крилото на вратата не може да се отвори докрай, защото е твърде близо до стената, това може да е проблем. В такива случаи, по-добре е да се монтират плъзгащи интериорни врати, през които ще може да се пренасят широки секции и холови гарнитури.

В много случаи собственикът се налага дори да спори с майсторите и да настоява на своето, защото след като работата завърши, вече ще е късно за поправки. За някои майстори е по-важно да свършат работата по възможност най-лесно и бързо и да заминат на следващия обект, затова и не желаят да се заемат с дейности, които им губят повече време. За собственика обаче, зле монтираните врати ще са проблем в следващите 10 години. Ако става въпрос за собствената му къща, всеки майстор ще планува най-добрият вариант за монтаж и посока на отваряне на вратите, но в чуждите обекти това не му е приоритет.

Ако сте успели да изберете качествени интериорни врати и да ги монтирате по най-удачния начин, значи всичко е наред, освен ако не сте объркали нещо с дизайна и цветовете. Оказва се, че най-трудно се намират перфектни бели врати с гладко покритие. Бялото е безкомпромисен цвят и некачественото покритие си личи веднага. При някои врати си личи лепилото под ламината, а при други покритието не е гладко и равно, защото има дупчици и дефекти, които личат. Затова, ако не е належащо вратите да са непременно бели, изберете друг цвят.

Другите цветове трябва да подхождат на много неща, като се започне от паркета, мебелите и цвета на стените. Затова интериорните дизайнери залагат винаги на белите врати, защото те подхождат на всичко. Ако все пак не желаете безличния бял цвят, може да избирате между стотици цветове и шарки. За хора, които имат изграден вкус и ясна визия за това, как трябва да изглежда домът им, изборът на интериорни врати няма да е труден.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *