Интериорни врати за офиса

През последните десетина години нарасна ролята на интериорния дизайн. Както при избора на мебели, така и при този на врати, хората проявяват бдителност. Видът на интериорните врати има не по-малко значение от този на останалата част от жилището.

Много фирми проектират красиви и добре изработени интериорни врати, като има разнообразие за всеки вкус –  има изчистени, класически, със съвременен дизайн. Те създават впечатление за лукс.

Тези, които желаят проектирано жилище, настояват и за проектирани мебели, и врати. Ето защо не пропускайте да се убедите, че вратата, която ще купите, приляга на останалото обзавеждане и е издържана визуално и стилово.

Преди да  се спрете на определен цвят за вратата, уверете се, че тя пасва на целия интериор. Стилът, който изберете, трябва да е в тон с отделни детайли от мебелите в жилището и дизайна като цяло. Изчистените линии например, изискват и врата в този стил.

Интериорните врати се предоставят в разнообразни цветове и стилове.

Необходимо е цвета на вратата да си подхожда с този на стените в помещението. Ако стените са в кремав нюанс, вратите трябва да са в цвят сметана, ако пък са бели, и вратата задължително е бяла. Ако харесвате по-топлите багри, ориентирайте се към тъмните врати венге или орех,  чиито цветове изпъкват на светлината.

Цветът на интериорните врати трябва да отговаря и на този на пода в жилището или офиса. Правилото тук е аналогично с това за стените. При светъл под, изберете бяла или кремава врата. Ако обаче искате да създадете контраст или в помещението да изпъква вратата, трябва да вземете същата в тъмен цвят.

Обратния вариант също е правилен: в случай, че пода е в тъмен цвят и целта ви е да постигнете хармония, а не да наблегнете върху вида на вратите, трябва да се спрете на интериорни врати в тъмни цветове, колкото се може по-близки до този на пода.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *