Как да подобрим работата на Windows

Вашият лаптоп би могъл да е бавен по много причини. Нека обсъдим основните поводи за това и начините за коригринаето им.

Сканирайте за зловреден софтуер

Зловредна програма, работеща в бекграунд процесите може да повлияе на представянето на компютъра ви, докато нанася и по-големи щети. Зедно с антивирусна програма е препоръчително да се пуска и безплатната версия на SUPERAntiSpyware или Malwarebytes за по-обстойно проследяване. Добра опция е AVG Rescue CD, който сканира независимо от Windows, без да позволява на вирусите да се прикрият.

Дефрагментиране на хард диска

Известно твърдение е, че дефрагментирането на хард диска помага за подобряване работата на компютъра и е сред най-често даваните съвети. Има малко съмнения до каква степен е истина при модерните операционни системи, но не пречи да се опита. За целта трябва да изпълните следните стъпки:

Отидете в старт менюто и кликнете на Computer / My Computer

Намалете приложенията, стартиращи с Windows

Болшинството от потребителите на Windows имат голям брой приложения, зареждащи се автоматично всеки път, когато стартират лаптопа си. Ограничаването на някои от тях може да спомогне за увеличаване бързината на компютъра. Не е нужно да ги деинсталирате, а просто да предотвратите стартирането им, когато не ви трябват.

Логично, някои от тези програми са нужни за работата на компютъра. примерно, антивирусната програма трябва да включена през цялото време.

За да промените кои приложения да се стартират сами, направете следното:

  1. Идете в старт менюто, напишете msconfig и натиснете ENTER
  2. Кликнете на таба Startup
  3. Махнете отметките на програмите, които искате да спрете.

Изчистете компютъра си от ненужните файлове

Програмите и Уиндоуса непрестанно създават много файлове, които остават и след като вече са ненужни, дори след изтриването на програмата която ги е създала. След време тези файлчета се натрупват и започват да забавят Уиндоуса. С програми като CCleaner можете да сканирате лаптопа си за такива файлове и да ги изтриете. Колкото по-редовна е проверката, толкова по-добре.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *