Как да превключим лаптопи Lenovo от режим на изключване в режим на хибернация?

Режим на хибернация е енергоспестяващо състояние при съвременните лаптопи и настолни компютри, което позволява да съхраните текущите данни във физическата памет при изключване на захранването. Тази функция е достъпна за всички лаптопи на Lenovo и е препоръчвана опция, ако сте загрижени за пестенето на енергия. За разлика от изключването на компютъра напълно, поставянето на всички лаптопи Lenovo в режим на хибернация позволява да се запишат данните при използване на минимално количество енергия. Полезно е да знаете за какво служат различните режими при съвременните лаптопи и как да ги променяте.

Следните инструкции са валидни за всякакви модели лаптопи на Lenovo при активиран режим на хибернация:

  1. Включете Вашия лаптоп на Lenovo. Натиснете правоъгълния ключ за захранването, който при всички лаптопи Lenovo се намира в горната част на лявата страна на лаптопа. При лаптопи в режим на захранване от батерии трябва да натиснете и задържите поне 3 секунди бутона за захранването.
  2. Влезте в компютъра (чрез опцията за log on). Изберете потребителско име, натиснете паролата и въведете “Enter”.
  3. Щракнете върху помощния бутон “Start”, който се намира долу вляво при всички лаптопи и настолни компютри.
  4. Отидете на “Control Panel” и задръжте стрелката на мишката върху червения бутон “Shut Down”. Ще видите като опции изключване на системата, рестартиране, излизане на потребителя, заключване и режим на хибернация (ако е активиран). Ако Ви показва опция “Hibernate mode”, значи режимът на хибернация е активиран и само трябва да натиснете. Ако нямате дадена такава опция, за да го активирате, процедурата при всички лаптопи е следната:
  5. Щракнете върху бутона “Start”. Отново избирате “Control Panel”. След това натискате “Power Options”. Иконката показва стилизирано изображение на батерия и щепсел при всички операционни системи Windows на всякакви настолни компютри и лаптопи. Ако няма да променяте нищо в “Power Schems” и “Advanced”, избирате третата опция “Hibernate”. После избирате “Enable Hibernation”, за да разрешите режима на хибернация и натискате “Apply”, за да може системата да приложи направените промени.
  6. Натиснете бутона “OK”, за да затворите от менюто “Power Options”. Вече може да извършите стъпки 3 и 4, за да превключите в режим на хибернация.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *