Kозметика за лице Jean d’Arcel и съвети за правилната грижа за акнетична кожа

Има ли проблеми с акнето? Ако сте тийнейджър това донякъде в рамките на нещата, тъй като всеки от нас е преминал през този изключително неприятен период. По-неприятното е когато сте преминали тийнейджърските години, но акнето продължава да ви притеснява и създава неудобства. Предполагам е излишно да казвам, че за да се справите с него е задължително да използвате продукти, която да почистват и предпазват кожата ви от появата на нови пъпки, както го прави козметиката за лице Jean d’Arcel. Освен задължителната употреба на специална козметика е желателно да следвате и следните няколко съвета, с помощта, на които да сведете до минимум появата на нови неприятни зачервявания по лицето и тялото.

Ето и някои съвети за правилната грижа за кожата:

  • Задължително измивайте кожата на лицето ви два пъти дневно с хладка вода и сапун, без да търкай силно в опит да премахнете появилото се акне. С леки масажни кръгове сапунисвайте лицето си с помощта на пръстите си. Веднага след като измиете лицето си подсушете го с мека кърпа с леки потупвания, без да търкате. След това използвайте професионална овлажняваща козметика под формата на крем или лосион, със съдържание на бензоил пероксид. Той ще премахне мазнината и бактерии по лицето, които причиняват акнето.
  • За да се отървете от неприятните пъпки дори не си и помисляйте да ги изстисквате. Това само ще ви създаде по-големи неприятности и по-забележими подувания на пъпките, а освен това има и голям шанс те да ви оставят белези за спомен.
  • Старайте се да не докосвате лицето си, защото пръстите на ръцете ви са преносител на различни замърсявания, които ще попаднат върху кожата ви. Така има голяма вероятност да предизвикате появата на акне в незаразените места по кожата. Задължително, преди да се докоснете трябва да измете ръцете си.
  • Ако акнето е засегнало не само лицето, но и тялото ви тогава е желателно да избягвате тесните дрехи, тъй като те пречат на кожата да диша и по този начин може да се предизвика дразнене и дори поява на нови пъпки.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *