Лаптопи IdeaPad на Lenovo

Линията лаптопи IdeaPad на Lenovo са представени за пръв път през януари, 2008 г. Първите три модела лаптопи от тази продуктова линия на Lenovo са Y710, Y510 и U110. Някои от характеристиките, с които се отличават тези модели са широкоформатният екран, функцията за лицево разпознаване VeryFace, безрамковите дисплеи и наличния touch контрол.

Дизайнът на линията лаптопи IdeaPad на Lenovo е доста по-разчупен от дизайна на линията ThinkPad, включваща предимно лаптопи, ориентирани към бизнес потребителите. Някои от видимите разлики в дизайна е гланцираният дисплей и липсата на традиционния за ThinkPad червен TrackPoint, който играе ролята на тъчпад. За сметка на това тъчпадът и неговите бутони при лаптопи от линията IdeaPad са с подобрени реакции.

Днес линията IdeaPad на Lenovo присъства на пазара с различни модели лаптопи от сериите S, Y, U, G и Z.

S-серията включва мини лаптопи Lenovo, позиционирани между нетбуците и традиционните лаптопи. Моделите лаптопи S200 и S206 са с тегло около 1.2 kg и са дебели около 2 cm, но предлагат повече от конвенционалните нетбуци. Всеки от двата модела лаптопи има 11.6-инчов широкоекранен дисплей с висока резолюция, двуядрени процесори Atom при S200 или AMD – при S206. И S200, и S206 разполагат с до 32GB SSD, вместо традиционния хард диск.Сред другите характеристики на тези лаптопи са чиклет клавиатурата, WiFi, Bluetooth (опционален), вградена 0.3-мегапикселова камера и технологията QuickStart на Lenovo, позволяваща почти незабавно зареждане на ОС. Недостатък е сравнително малката (4 часа) издръжливост на батерията.

Y-серията на IdeaPad включва подчертано мултимедийни лаптопи. Сред последните модели са Y480 с 14-инчов Full HD дисплей и Y580 с 15.6-инчов Full HD дисплей. Тези лаптопи разполагат с процесори Intel Core, видео карта NVIDIA GeForce GTX 660M (с 2 GB собствена памет) и озвучителна система Dolby Home Theater V4, комбинирана с високоговорители JBL, осигуряващи отлични мултимедийни възможности. Високорезолюционната камера с режим за нощно виждане и клавиатурата с подсветка са полезна екстра при тези модели лаптопи на Lenovo.

U-серията на IdeaPad включва суперпреносими и тънки лаптопи, докато G-серията е известна със своите бюджетно ориентирани лаптопи, а Z-серията предлага балансирани между бизнес-изискванията и забавленията лаптопи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *