Лечение на влошено здраве с народна медицина

Алтернативната медицина набира все по-голяма популярност през годините. Причина за това се явяват страничните ефекти от съвременната медицина с антибиотици, които въпреки че предоставят моментно излекуване, допринасят за развитие на друго по-сериозни проблеми за нашето здраве.

Лечението с билкови отвари и специални чайове е напълно безвредно за здравето на човек, като дори е препоръчително преди да се доверите на лекарствата от аптеката.  Освен това, и най-разпространения начин за подобно лечение несъмнено са различните чайове, които се предлага за лечението на най-различни болести и за укрепване на здравето.

Преди да пристъпите към самолечението  с билкови чайове, трябва добре да проучите кои точно ще ви помогнат.

Един от най-известните от тях, като чаят от Салвия са използва усилено за заздравяването на разранени тъкани, за подобряване на паметта и като противовъзпалително лекарство.  Чаят от Салвия е толкова полезен за здравето, поради наличието на етерично масло и различни терпени. Салвията се използва и при простудни заболявания, подобряване на храносмилането и лечение на дихателните пътища. За да си приготвите чай от Салвия трябва да залеете 150 мл. сухи листа, като оставите получената смес да се кисне най-малко 15 минути. Правилната дозировка от този иначе силен чай е от 2 до 3 чаши на ден.

Известната билка маточина се препоръчва при проблеми със стреса и напрежението.Чаят от маточина притежава лек лимонов вкус, който допълнително успокоява нервната система и придава чувство за спокойствие и отпочиналост. В полезният за здравето чай се съдържа етерично масло, изключително полезно за почти всички части на човешкото тяло.

При изявени проблеми с кръвообращението се препоръчва употребата на имел,но само ако се спазват дозировките, защото големите и продължителни дози могат да бъдат опасни. Имелът още се използва и при въртене на свят  Дозировката на ден е не повече от 2 чаши, като приготвянето се състои заливането на 2 чаени лъжици сух имел със 150 мл.вода.