Какви правила трябва да следваме при изработката на един уеб сайт?

Всяка фирма, която предлага публични услуги трябва да има уеб сайт. Бизнесът го изисква за да сте в крак с конкуренцията, която в последните години стана все по-голяма във всяка една нисша. Но! Изработката на уеб сайт далеч не е достатъчна за да се получи желаният ефект. Ако си направите уеб сайт и чакате хората да го намерят без реклама или посещения от търсачки, то вашият бизнес е обречен още в самото начало.

Най-добрият източник на качествен и безплатен трафик са търсачките. В България най-популярната търсачка се явява Google, както и в повечето страни по цял свят. За да бъдете намирани от хората и вашият бизнес да процъфтява, то със сигурност трябва да се стремите към по-добри позиции в търсачките. По този начин ще получите безплатна реклама и клиенти, които да използват вашите услуги.

В последните години обаче, Google стана все по-агресивен към уеб сайтове, които се опитват да класират уеб сайтовете си в търсачката а не следват техните правила за качество. Ето и някой основни неща, които трябва да съдържа вашият уеб сайт за да бъде харесван от Google.

  1. Задължително трябва да имате форма за контакти със телефон и адрес.
  2. Страница “За нас” – ако желаете да получите повече доверие от страна на потребителите и търсачките. Задължително трябва да имате такава страница. Търсачките анализират съдържанието ви и се доверяват много повече на уеб сайтове, които се представят.
  3. Подбор на ключови думи. Ключовите думи са много важен фактор при търсенията. Направете анализ, кои ключови думи са най-често използвани във вашата нисша и се погрижете да присъстват в текстовете на сайта ви. Не прекалявайте със ключовите, това ще доведе до наказания от страна на търсачката. Важно е да присъстват в заглавията и 1-2 пъти в текста. Това е достатъчно да покажете на Google за какво иде реч.
  4. Референции. Ако имате референции от други фирми или бизнес партньори е хубаво да ги публикувате на вашия уеб сайт. Това е също “trust factor” за вашия уеб сайт.
  5. Погрижете се страниците ви да няма дублирано съдържание. Всяка страница трябва да бъде насочена към точно определена тема.
  6. Не копирайте готови текстове от други уеб сайтове. Това може само да ви навреди по много различни начини.

Описаните по-горе фактори са от изключителна важност, както за търсачките, така за вашите клиенти. Сайт, които се харесва от потребителите рано или късно се класира на добри позиции в търсачките а от там ще получите и много повече клиенти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *