Предимства на модулните къщи

Един от фактите, определящ ниска цена на модулните сгради е ходът на изграждане на отделните модули във завода – почти без излишъци и отпадъци, доста обичайни за традиционното строителство. Например забелязвали сте дървени материале употребявани на строежите за кофражи, части от плочи от фасадна облицовка и натрушени стъклопакети. Това е калкулирано в цената и се пише на сметката на клиента.

Тъй като модулите за сглобяеми постройки се изработват на поточна линия, различните елементи са прецизно оразмерени, с почти никакъв остатъчен материал. Силно ефективните методи на производство са голямо предимство при определянето на продажната цена на този тип сгради.

Едно от големите добри страни на тези сгради е времето за издигане – обикновено от три месеца до половин година. Това определено понижава финансите за човешки труд многократно и рязко намалява стойността на готовия продукт – новото ви жилище. Сглобяеми постройки се изработват на 100% във фабрики. По този начин голяма част от процеса се автоматизира и осъществява на производствени линии, понижава се ръчния труд и съответно цената на окончателния продукт.

По-кратки периоди за издигане
В момента, в който частите на модулните сгради се транспортират на площадката за сглобяване, те пристигат с предварително монтирани водоснабдителна, електро и канал за мръсна вода. Не само това, но и прозорците, вратите и дори обзавеждането са вече приготвени във фабриката, в тон с всички довършителни дейности – под, стени, тавани. Единствено трябва да имате вече излята равна основа на площадката. Асемблирането може да бъде свършено от малочислен екип в кратки срокове. Не трябва в къщата ви да влизат един след друг всевъзможни майстори, да чупите нерви и пари с тях. Простата и лесна инсталация е още едно добро качество на този тип модулни постройки.

Висок контрол на качеството
Друго от добрите качества на сгради от този тип е, че те са подложени не само през една, а през три контроли за качество по време на изграждането и сглобяването им. Всеки модул е подложен на основна инспекция преди да се изнесе от конвеира. След нов контрол на качеството от независим орган преди модула да бъде транспортиран до площадката за асемблиране. Накрая, напълно готовата постройка се изпитва от държавния строителен контрол.

Ниски цени, изграждани в кратки срокове и трикратно изпитвани за висококачествено изпълнение – сглобяемите къщи имат редица качества пред традиционните къщи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *