Пролетна умора – лечение чрез смях

Изследване доказва, че смехът води до редица ползи за здравето. Смехотерапията облекчава болката, засилва имунната система и ни прави по-щастливи. Позитивните мисли ни предразполагат към смях. Но как да предизвикаме смеха и позитивизма в нас? Не малка част от деня прекарваме гледайки филми и телевизионни предавания. Защо да не си изберем един качествен филм комедия, който ще ни зареди положително и ще предизвика истински, неподправен смях, който да пребори отпадалостта и пролетната ни умора.

Очаквани резултати от лечението чрез гледане на комедия с предизвикване на ефекта „СМЯХ”:

  • Чувствали ли сте се някога сякаш „трябва да се смеете, за да не заплачете”? Усещали ли сте се пречистен след една добра порция смях? Смехът осигурява физическо и емоционално освобождаване.
  • Вътрешни упражнения  – едно добро разтърсване на коремната диафрагма и на рамената води до отпускане на мускулите след това. Дори и сърцето се упражнява по този начин.
  • Разсейване – смехът отклонява фокуса от гнева, вината, стреса и негативните емоции по-ефективно, от което и да е друго средство.
  • Перспектива – изследвания показват, че нашата реакция на стресиращи събития може винаги да се разглежда като „заплаха” или „предизвикателство”. Смехът може да ни даде една по-розова перспектива и да ни помогне да разглеждаме дадени събития като поредното предизвикателство в нашия живот.
  • Социалните ползи от смеха – смехът ни свързва с другите хора. Повечето хора намират смеха за заразителен. Ако се смееш повече, много вероятно е околните също да се смеят повече. Повдигайки настроението на другите, ти ще снижиш техните нива на стрес и може би ще подобриш качеството на вашите взаимоотношения.

Преборете пролетната умора без колебание, използвайки нашите съвети /гарантираме, че нашето лечение няма странични ефекти/ и си изберете филм комедия по ваш вкус на: http://video.arnicagroup.com