Резервации за Китен

Българският черноморски град Китен съчетава гористи разклонения на планината и в същото време красотата на морето. Това допринася за чара на курорта, който става едно райско кътче през летните месеци. Един от основните природни ресурси са плажовете, които обуславят развитието на града като курортен център за лятната морска почивка.

Благоприятни фактори също са и приятните климатични условия, приятният пейзаж – затворени заливи. Всичко това предлага качествен отдих в града през лятото. Черно море притежава ниска соленост, което го отличава от другите морета. Освен плажуването, в района са развити и водните спортове, риболова, нощния живот и други.

След като сте направили резервации и сте се настанили в града, бихте могли да се разходите до минералния извор, намиращ се близо до къмпинг “Атлиман”. Водата в извора идва от дълбочина около 750метра.

Може да се разходите и до природен парк Ропотамо, където се намират четири резервата и е обявен за национален резерват в средата на миналия век. Парковете “Странджа” и резерватът “Ропотамо” са двете места, които са изключително подходящи  за екскурзии и пикник. Също така могат да се организират обиколки до близките до Китен селища – Царево, Приморско, Лозенец,  Дюни, Созопол, Несебър и други. За любителите на селския туризъм на лице са селищата Ясна поляна и Писменово. Те са близо до Китен. Семейни мероприятия, които могат да се практикуват, са разходки с яхти, лодки, както и с туристически влакчета. В Китен се намира конна база, която предлага курсове за обучение, различни видове езда и разходка с файтон. За децата в града се предлагат различни забавления. Има луна парк с въртележки, виенско колело, гондола, стрелбища, джаги, блъскащи колички, бънджи въжета, трамплини, пързалки и други атракциони.

Градът разполага с два плажа, където могат да се наемат сърфове, возене на банан, водни колела, джетове,  делта планер. Срещу заплащане може да ползвате на плажа шезлонги, чадъри, масла против и други. И на двата плажа има терени за плажен волейбол и футбол. Не на последно място – всички оферти за множеството нощни заведения правят Китен чудесен избор за лятна почивка.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *