Vodafone Egypt стартира роуминг услуги по време на полети

Turkish Airlines

Като част от амбициозната програма на Vodafone Egypt за предоставяне на безупречни, безпрецедентни услуги на своите клиенти, операторът стартира роуминг достъп на борда на 100 самолета. Услугата е на разположение на борда на Egypt Air, като тя се предоставя в партньорство с OnAir. Клиентите на Vodafone могат да правят и получават обаждания, да изпращат и получават SMS и достъп до Интернет на борда на самолетите по време на полет. Услугата е безопасна и не влияе на навигационните инструменти.

Vodafone Egypt си партнира със световно известни доставчици на мобилни услуги по време на полет, първият, от които е AeroMobile, обслужващ полетите на авиокомпаниите Emirates и Malaysia Airlines. Техните услуги са налични в момента на 79 въздухоплавателни средства, които пътуват до над 200 дестинации по целия свят, включително популярния маршрут между Кайро и Дубай.

През изминаващата година услугата AeroMobile също така стартира и в други авиокомпании като Air New Zealand и V Australia. През 2011 г. услугата ще се предлага и на борда на Lufthansa, Turkish Airlines, Virgin Atlantic и Cathay Pacific Airways.

OnAir е единственият доставчик в света и на всички GSM услуги – WiFi базиран интернет WiFi offering voice, електронна поща, текстови услуги и интернет услуги за достъп за Egypt Air, Saudi Arabian Airlines, Royal Jordanian, Oman Air и Qatar Airways, в допълнение са Wataniya Airways, TAP Portugal и British Airways. OnAir е на път също така да стартира своите услуги за Emirates, Air Asia, Libyan Airlines и ТАМ.