Първите 5 сигнала при бременност

Майчинството е една от най-чаканата фаза от живота на повечето жени. А дали е възможно да се усети бременността заради майчинският инстинкт или вашето тяло ще ви каже по своят сладък начин: „Момиче, ти ще ставаш майка!“? Тялото със сигурност дава достатъчно сигнали за започналата бременност.

Първите 5 симптоми при бременност

Съществуват 5 признака, които могат да ви подскажат, че сте бременни. Тези симптоми може да не се срещат в комбинация при всички жени, защото всяка жена си е уникална, но някой от тях със сигурност ще са налице. Вижте ги!

Закъснява ли месечният ви цикъл?

Един от първите сигнали, че сте бременна е закъсняващата менструация. Ако тя е редовна, а сега ви закъснява то една от причините затова е зачеването. В много от случаите обаче хормоналният дисбаланс, стресът, реакцията към определени храни и медикаменти може да повлияят на месечният цикъл и да ви създадат объркване.

Чувствате ли гадене?

Сутрешните проблеми като гадене или повръщане се срещат при много от дамите, които са бременни. Тези сигнали могат да се появяват и следобед и понякога и вечер, а в някой от случаите и през целият ден.

Имате ли повишена чувствителност в гърдите?

Много често гърдите или зърната стават силно чувствителни, като понякога се стига и до болка. Това е така, защото това са едни от най-нежните зони от женското тяло. Всичко това е породено от нивото на хормоните в началото на бременността и след вторият триместър проблемите изчезват.

Потъмняване на зърната?

Цветът на зърната на гърдите става кафеникав при забременяване. Ако обаче сте с по-тъмна кожа, този признак може и да ви убегне.

Имате ли леко вагинално кървене?

Ако забележите кървене с розов или кафяв цвят и получите леки спазми в долната част на корема то със сигурност сте бременни. Тези спазми се дължат на свиването на матката, когато яйцеклетката се захваща за нейната стена.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *