Няколко стъпки за инсталиране на нови лаптопи

Всеки си има някакъв ритуал, когато си купи нов лаптоп. Едни инсталират всички приложения, които използват, а някои директно слагат игрите, които не са стартирали на старата им машина
Преди да направите някое от горните неща, е важно да направите някои други важни действия, за да може новият ви лаптоп да работи като нов колкото се може най-дълго.

Обновете драйверите

Драйверите са нещото, което превръща лаптопа ви от обикновена кутия с Windows мощна изчислителна централа. Перфектният комплект от драйвери зависи от конфигурацията на компютъра ви и от склонността ви да рискувате.
Като цяло, ще искате да имате най-актуалните възможни драйвери за всичките си устройства. Примерно, ъпдейтването на драйверите на видео картата често оправя бъгове и оптимизира производителността на картата. Без пълния комплект от нови драйвери за дънната си платка също може да нямате възможност да осъществявате основни действия. В случай, че след като сте сложили всички драйвери и пак имате проблеми, сигурно ще трябва да ъпдейтнете и BIOS-a си.
В случай, че сте се занимавали с компютри достатъчно дълго, е много възможно да сте се сблъсквали и с нова версия на драйвер, който разваля нещо, което дотогава е работило без сътресения. По тази причина някои хора предпочитат да си останат с драйверите, които им вършат работа и да не свалят новите версии. Ако попаднете на лошо обновление, можете да се върнете към предната версия или да премахнете ъпдейтнатия драйвер и да сложите наново стария.

Премахнете ненужните програми

Производителите на лаптопи продължават да добавят всякакви допълнителни и често ненужни програми към фабрично инсталираните лаптопи или при драйверите на сайтовете си, или в приложените дискове.
Много от тези приложения само използват ресурсите на лаптопа ви и му пречат да действа на пълните си възможности, а и едва ли се нуждаете от всички ленти с инструменти в браузъра и тестови версии на всякакъв софтуер.

Ъпдейт на Уиндоус

След като разопаковате лаптопа и вкарате зарядното, трябва да сторите е да обновите уиндоуса. Разбира се, преди да можете да го направите ще трябва да нагласите достъпа си към мрежата. Щом се закачите към нета, се насочете към Control Panel и изберете Windows Update, и инсталирайте възможно най-много от наличните обновления.
Според времето, което е седял лаптопът ви по стелажите в склада или колко е стар дискът с Windows, който ползвате, този процес може да отнеме от няколко минути до повече от час. Някои обновления може би ще наложат рестарт на компютъра.