Цигарите вредят повече на жените

Днес всеки е наясно с опасностите от тютюнопушенето. То е абсолютно вредно за човешкия организъм. Директория за статии KAK-DA.com напомня, че докато канцерогенните съставки в цигарите са опасни за всеки, при жените опасността от развитие на рак на белия дроб е три пъти по-голяма.

Спирането на цигарите е лесно да се каже, но не и да се направи. Оказва се, че на жените им е по-трудно отказването на тютюнопушенето. Често причина за хормоните. Независимо от възрастта на жените, цигарите допринасят за поява на безплодие, тревожност, слепота и остеопороза. Бременните жени, които пушат рискуват не само своето здраве, но и това на бебето. Освен това цигареният дим влияе и на околните.

Много хора започват да пушат още в юношеските си години. Ако децата завършат гимназия и не са пропушили, вероятността да запалят цигара след това е минимална. Младите могат да се пристрастят към цигарите в рамките на няколко дни или седмици, след като са започнали да пушат.

От 1987г. до сега ракът на белия дроб е по-честата причина от рака на гърдата за смъртните случаи при жените в САЩ. Около 87% от всички случаи на рак на белия дроб в Америка са пряко свързани с тютюнопушенето. То причинява сърдечни заболявания и разлчини видове рак. Жените, които пушат трябва да са наясно, че това вреди изключително много на външния им вид. Тютюнопушенето ускорява процеса на стареене и допринася за образуването на повече бръчки по лицето, заболявания на венците, гниене на зъбите и не на последно място лош дъх. Психиката също е засегната- наблюдава се поява на депресия и тревожни разтройства.

Някои жени намират начини да се борят с порока си, като увеличават физическата си активност. Колоезденето, планинското катерене, аеробиката могат да ви помогнат да спрете цигарите.

Като цяло, опасностите от тютюнопушенето при жените са големи и не бива да се подценяват. Дамите трябва да са добре информирани и да фокусират вниманието си към отказване на цигарите, за да водят един по-добър начин на живот.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *