Водорасли АФА ( Algae AFA ) – природните витамини и минерали

В планинското езеро Кламат в щата Орегон, САЩ виреят едни необикновени водорасли . Това са Водораслите АФА (Aphanizomenon flos-aquae ). Напоследък нашумяват все повече и повече като един от най – богатите натурални източници на витамини и минерали познат на планетата. Хиляди хора по света ги използват за наваксване на дефицитите в организма от нутриенти, за подобряване на имунитета, детоксикация, засилване на умствената работоспособност и др. Tези водорасли вече са си извоювали прозвището Суперхрана номер 1 и стават все по популярни и по популярни.

Кламатското езеро се пълни от води, идващи от вулканично езеро в кратера на древен вулкан, извисяващ се на над 2000 метра надморска височина. Планинските потоци пълнят Кламатското езеро с минерали и микроелементи от дълбините на земята. Водораслите AFA пък от своя страна абсорбират тези нутриенти и ги привеждат в лесноусвоима за хората форма. Клетъчните стени на AFA се разграждат много лесно в стомаха и червата и това прави тези водорасли почти  на 100 % усвояеми от организма.

Има и технология, чрез която промишлени количества от Водорасли АФА да се сушат без да се унищожават полезните вещества в тях- това e патентования метод BioActive Dehydration™. При него темперaтурата на сушене не надвишава 41 ºC, което гарантира, че всичко полезно у водораслите се запазва в процеса на обработка. Тази технология се използва от АкваСорс Алгае Груп (AquaSource Algae Group) при обработка на своите водорасли.

Водораслите АФА ( Algae AFA ) са първенец по съдържание на протеини ( 60 % ) –в пъти повече от яйцата и месото, изключително богати са по съдържание на бетакаротин, съдържат повече витамин B 12 от която и да е друга храна – 1 гр. Водорасли АФА ( Algae AFA ) ни предоставят витамин B 12 в количество 2 пъти надвишаващо дневната нужда на организма, и то в силноусвоима и натурална форма. Тези водорасли са най – пълноценния източник на желязо. AFA е източник и на концентрирани ензими, витамини, ко фактори, антиоксиданти, фикопигменти.

Редица научни изследвания и отзиви доказват положителните ефекти на водораслите АФА вършу организма на хората.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *