Малко хора могат да се похвалят с това, че не са теглили поне един кредит (от някакъв вид) през целия си живот. Независимо дали става въпрос за недвижим имот, ипотека, личен или бърз заем или дори заем за проучвания или закупуване на автомобил, рефинансирането е решение, чрез което можем да получим по-добри условия за плащане за заема, който изплащаме. По този начин можем да изберем заем с по-ниска лихва в същата кредитна институция, от която сме получили заема или можем да изберем друго предприятие, което ще ни предложи по-благоприятни условия за кредит.

Може би, се питате защо рефинансирането е толкова важно?

Основната характеристика на кредита за рефинансиране е, че той предлага на бенефициента възможност да получи истинска финансова релаксация. По този начин стойността на месечната вноска намалява значително. Освен това, когато той има няколко заема в процес, договарянето на такъв кредит ще улесни възможността за много по-просто управление на плащанията, които да се превърнат в един единствен заем.

Разбира се, в някои случаи такъв кредит ще даде на длъжника възможност да се възползва от по-достъпни условия за отпускане на заем, но и по-изгодна оферта, с различни отстъпки, особено ако финансовото му състояние се е променило положително междувременно. По този начин той ще може да върне заема или заемите си за по-кратко време при по-благоприятни условия на плащате. След рефинансирането може да се очаква евентуално само изплащане на лихва за определен период от време. Бенефициента дори може да се възползва от гратисен период.

По-ниска вноска означава по-ниски месечни плащания, което означава, че ще плащате по-малко. Така всеки месец определена част от доходите ви остава на ваше разположение, за да го разпределите, или за краткосрочни и дългосрочни спестявания, или за да ви даде достъп до определени желания, които обикновено имате със стария си заем, но с него не бихте могли да ги имате. Следователно, такъв заем ви предлага повече опции, за да ви осигури достъп до нови възможности и бъдещи перспективи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *