Държавен вестник – за кого е полезен

За кого е предназначена информацията в Държавен Вестник?

Едно от най-следените издания от всяко счетоводство е Държавен вестник.
От 28 юли 1879 година Държавен вестник е обявен за официално издание на Република България и се издава от Народното събрание. От 06 октомври 1995 година е установен със Закон за Държавен вестник (ЗДВ). Първоначално е излизал веднъж седмично, но сега излиза всеки работен вторник и петък от седмица. Също така се издават при необходимост и извънредни броеве, които са с ограничено количество. Съгласно ЗДВ може да се отпечата и притурка към определен брой, в която обнародвания текст има същото правно значение, както и обнародвания в Държавен вестник текст.

Вестникът се дели на практика на два раздела, официален и неофициален.

В официалния раздел се обнародват закони, кодекси, правилници и наредби на Министерски съвет, укази на президента на Република България, актове приети от Народното събрание, решения на Конституционния съд и други.

В неофициалния раздел се обнародват административни актове на министри, призовки на съдилища, съдебни решения, обявления и съобщения на държавни и общински органи, на други ведомства, академии, висши учебни заведения, научни институти, а също така в този раздел се публикуват конкурси за обществени поръчки и други.

Всеки един работещ и работодател се нуждае от редовното следене на Държавен вестник. За да се информира навреме. Може да се възползва от възможността да се абонира за електронното или хартиеното издание на Държавен вестник. А от 01 юли 2008 година може свободно и безплатно да бъде свален от официалната страница на изданието, където, освен новото издание се намира и архив на стари издания.

Счетоводство — това е подредена система на събиране, записване и обобщаване на информация за състоянието на паричните активи и пасиви, както и промени в организацията.

Счетоводното отчитане е в съответствие със Закона за счетоводството, като функциите могат да се изпълняват от на главен счетоводител, от генералния директор при на липсата на счетоводител.

Published by krazymir

Интернет маркетинг.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *