Лечебни средства за защита от косопад

Билковите средства са свързани с повишаване на кръвната циркулация към скалпа, дезинфекция и подобряване на растежа на косата. Съществуват различни видове средства за защита от косопад. Някои от тях са известни и достъпни за повечето хора, което улеснява тяхната употреба.

Лечение на косопад с ароматерапия

Ароматерапевтите често използват смес от 6 капки лавандулово и 6 капки етерично масло, което се прибавя към соево, бадемово или сусамово масло. Тази смес се втрива в скалпа и се оставя да подейства за двадесет минути. Това стимулира скала и помага за растежа на косата.

Люцерна

Смес от сок от люцерна, с равно количество сок от маруля и моркови се приема всеки ден за стимулиране на растежа на косата. Сместа от тези сокове е много богата на вещества, които ускоряват растежа на косата. Листата от люцерна трябва да бъдат пресни при употреба.

Градински чай и  розмарин

Тези две билки са много полезни, когато се използват външно. За да се подготви билков шампоан, се сваряват във вода градински чай, розмарин, репей, листа на праскова и коприва. След кипване сместа се прецежда и с получената смес се измива косата всеки ден.

Сладка папрат

Когато плешивостта е на петна по скалпа се приготвя паста от сладка папрат. Това се получава чрез смилане на парченца от растението, което се смесва с мляко и шафран. Преди лягане се намазват плешивите петна. На сутринта главата се измива.

Лук

Това растение също е полезно за лечение на плешивост. Обезкосмените участъци трябва да се масажират с лук всяка сутрин и вечер, докато зоната се зачерви. След това мястото се намазва с мед.

Алое вера

Смес от гел от алое вера с малко количество масло от пшеничен зародиш и кокосово мляко се използва от много хора, за насърчаване на растежа и заздравяването на косата.

Хена

Тази билка произхожда от Индия. Тя е естествен балсам за коса и това е едно чудесно средство за нейното поддържане. Честото използване на тази билка ще ви помогне да се излекува косъма.

Кокосово мляко

Масажирането на скалпа с кокосово мляко ще помогне за намаляване на косопада, защото то е много полезно за подхранване на косата и насърчаване на нейния растеж.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *