Стъпките, които трябва да направите при покупка на недвижими имоти

Закупуването на недвижими имоти мечтан момент за повечето хора. Онези от вас, които нямат опит в тази сфера, просто трябва да следват съветите по-долу.

След като вече сте достигнали до забавната част, а именно пазаруването, това означава че вече сте минали през момента с осигуряването на финансиране (имате лични авоари или сте взели кредит). И така време търсенето да започне… Интернет е най-големият източник на информация, така че се започва от него. Тук можете да сортирате предложенията според града, квартала, цената, квадратурата и други, като ще се визуализират само тези имоти, които отговорят на вашите критерии. За повече информация отностно интернет сайтовете с обявите за имоти обявени за продажба или под наем вижте тук.

След като си харесате някой от тези жилища, вижте телефоните на собствениците и си уговорете огледи. Дайте си поне по 15 минути за всеки от имотите, за да можете да ги огледате по-подробно, тъй като това е голяма инвестиция и не си струва да се бърза с нея. Споделете със собствениците какво ви е харесало и какво не и обсъдете с тях какво може да се направи с недостатъците на даденото жилище. Всеки от посетените имоти ще има свой собствен облик, ще е направен с различни по качество материали, това са важни подробности, които вие трябва да запомните когато седнете и се замислите при вземането на крайното решение. Всеки купувач си има някакви базисни точки и изисквания, така че имотът, който се доближи най-много до тях е „правилният“. Целият този процес е доста сложна задача и изисква доста вложено време и работа, но другият вариант е да се спрете на брокер, на който да оставите около 2-3% от стойността на сделката, а това при цената на имотите е доста сериозна сума. Затова, най-добрият за вас вариант е покупка на имоти без посредник… вие можете да свършите сами същата работа.

Закупуването на недвижими имоти е доста трудоемка процедура, но може да бъде и доста забавна, а в същото време ще промени начинът ви на живот. За повечето българи, покупката на ново жилище е една от най-големите финансови инвестиции, които те правят. Затова огледайте добре бъдещият си дом, преди да си стиснете ръцете с продавача.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *