Как да изберем качествени климатици във Варна

Избора на климатик е едно сериозно решение, към което задължително трябва да подходим внимателно. Много хора се чудят кои са добрите климатици. Еднозначен отговор обаче не може да се даде толкова лесно. За едни хора, това са евтините климатици, за други тези с по-високи коефициенти на EER и COP. В крайна сметка поне според статистиката за продажбата на климатици във Варна по-добрите климатици са тези, които не са твърде скъпи, но предоставят качество на задоволително за потребителите ниво.

Най-добрият начин да изберете качествен и надежден климатик винаги е да се консултирате с близки и познати, които са доволни от работата на своя. След като сте получили важната препоръка от тях дали да си купите или не определен климатик, то следва консултация със специалист, който да ви ориентира към най-удачното решение в зависимост от вашите специфични нужди.

На първо място трябва да съобразите покупката с квадратурата на помещението, където планираме монтаж на климатика. Имайте предвид също така, че за охлаждане на едно помещение са нужни 50 вата мощност на кубичен метър въздух, а когато говорим за отопление стойността се покачва на 70 вата на кубичен метър. Както знаете стандартната височина на жилищните сгради у нас е около 2,60 метра, така че лесно можете да пресметнете климатик с каква мощност ви е нужен.

Ако търсите климатици във Варна, то сигурно ще искате те да могат да работят при големи температурни амплитуди, за да не се окажете без климатик в най-горещото или най-студеното време.

Що се отнася за цената, както споменахме вече е важен балансът между качество и цена. Разбира се това не изключва двете крайности. Все пак, ако търсим ефективно и надеждно решение на достъпна цена е добре да се запознаем с моделите от среден клас, които представят удобен вариант за по-голямата част от родните домакинства.

Вариациите между марките, определени като добри климатици могат също да варират. Така например едно отлично и качествено решение в областта на климатизацията откриваме в предпочитаните масово във Варна климатици Мидеа, чийто официален представител за Варна е “Ох-Миро” ООД.

Join the Conversation

1 Comment

  1. В условията на икономическа криза всеки търси по-евтиното за сметка на качеството, но който си направи сметката, при тези покачващи се цени на тока, е по-изгодно по-качествен и енергоспестяващ климатик, който си изплаща бързо цената, да не говорим,че живота на марковите климатици е по-дълъг

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *