Ако ви е необходима правна защита

Всеки ден чета за измамени хора, а телефонните измамници остават ненаказани. Интересното в случая е, че постоянно измислят нови схеми и истории, на които хората все още вярват. И не само, че вярват, а по-лошото е, че им дават и пари ей така на ръка, на някоя автобусна спирка или до някое кафене на улицата!

Ето наскоро отново четох за баба, която дала 70 бона на измамници. Веднага обаче ми изникна въпроса “от къде тази баба има такива пари”? И защо се е разделила толкова лесно с тях? Но и тя със сигурност не е случайна и е била дълго време проучвана.

Интересното е, че такива хора, след като са направили подобна глупост не търсят услугите на адвокат, а тръгват да се вайкат по медиите. А те само това и чакат, за да си запълнят емисиите с любопитни новини. И какво се получава – трагедията за едни е хляб за други.

Толкова много се гърми по медиите, толкова репортажи се правят,  дори на място ги показаха и отново нищо. Все едно някой си затваря нарочно очите и ушите, все едно на никой не му се занимава с един определен контингент, който малтретира народа, който си позволява да бъде над закона и да се разхожда по улиците безнаказано.

Как няма закон, няма съд и присъда за такива хора? А може би и за това ужилените не търсят професионална помощ от адвокат! Защото знаят, че няма да има справедливо наказание. Така, както се случва и с много други неща – неразрешени трудово-правни отношения, неизплатени заплати, осигуровки, договори, които не се спазват, посегателства от държавни органи и длъжностни лица.  Има толкова много проблемни места, от които само опитът и знанието могат да ви извадят невредими. А от незнанието се възползват всички – няма по-страшно нещо от глупавия човек. Защото докато глупавия човек се учи от собствените си грешки, то умния се учи от грешките на глупавия. Старите хора са го казали “прост народ – слаба държава”!

Published by Pavlin Botev

Уеб дизайн и оптимизация на страници

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *