Алтернативно лечение при рак на простатата

Простатата е жлеза с размер на орех, разположена в основата на пикочния мехур. Тя произвежда течност, която спомага за придвижването на сперматозоидите. Рак на простатата е най-често срещаното раково заболяване сред мъжете. Най-често заболяването се развива при мъже от 60-70 годишна възраст. Симптомите за рак на простатата не се проявяват, докато ракът не се е разпространил извън простатата. Ето защо редовните профилактични прегледи са от голямо значение.

Ето някои съвети за алтернативно лечение на рак на простатата:

  • Билки като черна репичка, глухарче, бял трън и червена детелина са подходящи за прочистване на черния дроб и кръвта. Приемат се под формата на чай.
  • Корен от женско биле има способността да балансира хормоните и функцията на жлезите.
  • Хортензия, овесена слама, корен от магданоз и бял равнец са диуретици.
  • Зеленият чай е обявен от учените за убиец на раковите клетки в простатата. Консумацията на зелен чай намалява риска от рак на простатата.
  • Модифициран цитрусов пектин е особено ефективен при борбата с това заболяване.
  • Куркума е подправка, която съдържа куркумин и е антиоксидант, който може да бъде ефективен при контролиране на развитието на раковите клетки.
  • Други препоръки – поддържане на цялостна здравословна диета.

Консумирайте пълнозърнести храни, сурови ядки и семена, неполиран кафяв ориз. Просото е един добър източник на протеини, пшеница, овес и трици се препоръчват при поддържане на диетата. Също така консумацията на зеленчуци като броколи, брюкселско зеле, жълти и оранжеви зеленчуци като моркови, тиква и сладки картофи е препоръчително. Спазването на този тип диета е важно за предотвратяване на рак на простатата, както и за неговото лечение. Включете в диетата ябълки, свеж пъпеш, боровинки, ягоди, бразилски орехи, череши, грозде, бобови растения, включително и нахут, леща и червен боб, сливи и др. Всички тези храни помагат за борба с рака. Консумирайте пресни зеленчукови и плодови сокове ежедневно. Приемането на грейпфрут, диня, домати и доматени продукти защитават организма от появата на това заболяване. Цинкът също е от жизнено важно значение за имунната система.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *