Батерии за лаптоп – 4 възможни проблема при зареждане

Много често един от наистина важните компоненти, правещи лаптопите мобилни се повреждат без видима причина. Става дума за техни батерии за лаптоп, благодарение на които вие имате уникалната възможност в рамките на няколко часа да ги ползвате навсякъде.

Когато обаче те започнат да губят изведнъж своята издръжливост или пък не се зареждат правилно, тогава има няколко възможни варианта довели до това неблагоприятно положение.

  1. Един от вариантите е батериите ви да са се скапали, което означава, че искате не искате ще трябва да ги замените с чисто ново, ако възнамерявате да използвате най-голямото предимство на лаптопа – мобилността му.
  2. Друга възможна причина е не правилния контакт между батериите и лаптопа. За да изключите тази опция извадете и почистете металните клеми на батериите и ги поставете обратно на мястото им. Веднага трябва да усетите промяната. Батериите трябва да започнат да се зареждат както трябва, а също и издръжливостта им ще се подобри.
  3. Зарядното устройство също би било евентуален причинител на този проблем. Проверете внимателно дали зарядното ви е изправно, преди да дадете маса пари за нови лаптоп батерии Dell, Asus, HP, Apple или други в зависимост от модела на вашия преносим компютър. Ако проблема е от зарядното ще трябва да си вземете ново, което струва два пъти по-малко от колкото батериите. За това в случая май е по-добре да замените зарядното, отколкото батериите.
  4. Много от големите производители на батерии предлагат специални оферти на потребителите, които могат да се възползват от опцията да рециклират батериите си. Този процес ще удължи живота им, но нека не се залъгваме те няма да бъдат вечни и рано или късно ще трябва да ги замените с нови.

Ако никои от тези варианти не отговаря на вашия проблем, тогава може би е време да занесете лаптопа си на специалисти, които да го тестват нацяло, тъй като повредата може да се окаже по-сериозна.

Още полезни материали за батериите за лаптоп, както и модели и цени ще намерите в http://bateriya-laptop.com/. В случай, че сте собственик на лаптоп Dell и се нуждаете от нови батерии, тогава погледнете дали тук http://bateriya-laptop.com/%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF_dell_bg, няма да намерите подходящите заместители.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *