Батерия за лаптоп и батерия за таблет – само в това ли се състоят разликите между двата преносими компютъра?

Таблетите и традиционните лаптопи имат сходни функции, но всеки би се замислил кое от тези две устройства да купи. Говорейки за функционалност приложенията им са много близки.

Предимства на таблет пред лаптоп

  • Първото му предимство е в теглото, той е доста по лек от лаптопа. Също така има по-малки размери, което означава че много по-лесно може да бъде пренасян.

  • Таблетът може да бъде поставян и в легнало положение, което е особено удобно при провеждане на конференции. Екранът на лаптопа задължително трябва да бъде във вертикално положение, което пречи и вие не можете да виждате човека срещу вас.

  • Въвеждането на данните в таблетите става с помощта на специална писалка. Това е много удобно за артистични приложения, защото с писалката можете да направите много по-фини линии, отколкото с мишката или с тъчпада.

  • Батерията за таблет издържа от 4 до над 30 часа, докато една лаптоп батерия в зависимост от клетките и може да издържи от 2 до 8 часа.

Недостатъци на таблета в сравнение с лаптоп

  • Някой хора намират размера на екрана на таблета твърде малък сравнен с този на лаптопа. Най-големият екран на таблет достига едва до 14,1 инча.

  • Недостатък на таблета е, че не може да се ъпгрейдва с различни оптични устройства.

  • Ако решите да дадете вашият таблет на приятел, който да си свърши някаква работа с него това може да не е много добра идея. Таблетът научава вашият почерк и начин на писане и има вероятност да не разбере почерка на вашият приятел. Таблетите са подходящи за използвани само от един потребител през цялото време, докато лаптопите без проблем се ползват от много потребители.

  • Технически, писането с таблет е много по-бавно от това при лаптопа. Причината е, че писането с таблета става все едно пишете на ръка, а това определено е по-бавно от писането върху клавиатурата.

  • Таблетите са по-скъпи от лаптопите. Това е основната точка на пречупване на мненията когато става въпрос за покупката.

Таблет срещу Лаптоп – финални думи

След претеглянето на плюсовете и минусите на двете мобилни устройства вие сами можете да решите кое е по-подходящо за вас. Това зависи от вашите нужди, така че сами направете правилният избор.