На екскурзия… в София?!

Столица и най-голям град на нашата страна е София. Градът се пресича от един от притоците на Дунав, река Искър и се намира в подножието на Витоша. Тази планина е изключително красива през всеки един сезон . Това е любимото място на столичани и през лятото и през зимата. Те прекарват свободното си време из прохладните гори и красиви поляни, а по време на зимните месеци се отдават на зимните спортове.

София е политическия, икономическия и културния център на България. Тук живеят над 1,2 милиона жители. Климатът в района е континентален, с мека зима и горещо лято.

Когато се разхождате из града можете да се сблъскате с много паметници, свързани с нашето минало. Съветски монументи, джамии и какво ли още не.

Постоянно се увеличава броя на туристите, които искат да посетят нашата столица и да се докоснат за миг до атмосферата на града. Има много хотели в София и околността, които се опитват да поемат наплива от туристи. Ще споделя с вас някои от по големите.

Нека да започнем с Хотел “Родина”. Това е най – високият четиризвезден хотел в София, намиращ се на площад “Руски паметник”, в сърцето на града. Националния дворец на културата се намира само няколко минути път, Хотелът предлага великолепна панорамна гледка към центъра на града и към планината Витоша. На разположение на гостите са 500 стаи и няколко апартамента.

Друг хотел е Хотел “Шератон”. Той се намира в близост до повечето исторически забележителности, музеи, театри, кафенета, галерии, паркове, офис сгради и бизнес центрове. Там ще получите едно изискано обслужване

Хотел “Рай” също е много интересен. Там е съчетана комфортната атмосфера, необходима за Вашата пълноценна почивка, перфектно обслужване и атрактивни цени. Намира се малко по далеч от останалите, почти до аерогарата.

За любителите на тишината и на чистия планински въздух искам да препоръчам един от многото планински хотели в София. това е MAXI Парк Хотел София, който се слави с високото си ниво на обслужване. Хотелът разполага със Спа център, фитнес, сауни, масажни и козметични кабинети, конферентна зала София и др.

За гостите на всички хотели София предлага огромно разнообразие от забавления.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *