Безплатен хостинг за електронен магазин

Съществуват безплатни скриптове и цели системи за електронен магазин, но за да го създадем ни е необходими и хостинг. Обикновено тази услуга е платена. Това не е съвсем вярно. Има и няколко безплатни с които може да изпитаме дадена система за електронни магазини. Дори може да си създадем и в Bloger или с WordPress електронен магазин, но някак не вдъхва доверие у посетителите.

Когa ни е нужен безплатен хостинг за електронен магазин?

Основния недостатък на безплатния хостинг е, че не се индексират от търсачките. Такъв сайт сам по себе си не може да привлича нови клиенти.

Все пак, когато искате да стартирате някой пробен проект е особено подходящ. Имате скрипт за интересен електронен магазин и искате да създадете такъв с поддръжка на MySQL и PHP. Как да намерим такъв безплатен хостинг?

Като за начало пробвайте сайтове от рода на fbdhost.com или 000webhost, zemhost.com. Дори може да си вземете и безплатен домейн от рода co.cc . Всичко това е супер, но съществуват някой ограничения и рискове. Ограниченията са свързани с размера на файловете. Не може да качите големи скриптове на сървъра. Рискът се състои в това, че вашият електронен магазин може просто да бъде изтрит в един момент без предупреждение.

С други думи безплатните хостинги стават само за тестове. По добър вариант е да използвате Български компании предлагащи платени услуги, но които в добавка дават безплатен хостинг. Подобна компания е iweb  към която може да се обърнете по всяко време за поддръжка.

Ако желаете просто да тренирате или пробвате някой скрипт за електронен магазин може да пробвате безплатен времеви тестов хостинг предлаган за кратък период от време в някой хостинг компании.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *