Борба със запек и косопад

В борбата със запек помагат плодовете, зеленчуците, зърнените и бобови продукти. Вероятно не знаете, че един интересен исторически факт съществува. В средните векове са го наричали „кралската болест” – по принцип от него богатите хора са страдали, а от запек в Англия и крале дори са умирали. Между другото от населението бедните слоеве какво е това запек, не са знаели. Сега се знае вече защо. Те груба храна са консумирали, с черен зърнен хляб са се хранели основно, със зеленчуци и булгур. А до ден днешен не са чували за запек и едни други хора –на Африка местните жители. По същата причина пак – основната им храна е съставена също от растителни продукти основно. Хранителните влакна на разтворими и неразтворими се делят. И двата вида забележителни свойства притежават и на много болести да предотвратят развитието могат.

Между другото клизмите не решават също проблема със запек. При често използване, се отмива полезната микрофлора. А това довежда от своя страна до дисбактериоза и болести. Понякога могат дори честите клизми до там да доведат, че съвсем да престанат червата да функционират. Затова лекарите в днешно време само в случай ги предписват, че на червата специално прочистване е необходимо.

Често, когато страда косата ни, не е само един проблемът. В много случаи се съпътства от косопад появата на пърхот, със себорея и в областта на главата кожни проблеми. Именно затова редица медикаменти съществуват и домашни лекове, които част от изброените проблеми третират в комплекс. Най-срещаните рецепти за едновременното ефикасно отстраняване на пърхота са предназначени и косопад. Няколко са илачите, използваните най-широко. Обществото е свикнало интензивния косопад и оплешивяването с мъжкия пол да се свързва повече. За съжаление не подминава обаче и жените. А при тях е абсолютна катастрофа загубата на буйната и красива коса. Все пак на него внимание навреме трябва да се обърне и съответните мерки да се вземат. В повечето случаи, косопад при жените е временно явление, което с подходящите средства овладяно може да бъде. В днешно време от косопад се оплакват около 60 % от жените – от изтъняване или окапване на косата. Причините може да са за това най-различни.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *