Детски колички – съвети за правилен избор

При новината за поява на бебе, всяко семейство започва да се суети върху купуването на необходими аксесоари. Някои от основните неща, които трябва да купите са: креватче, дрешки, шишета и биберони, бебешки шампоани и кремчета, както и детска количка. За хората, които ще стават родители за пръв път ще дадем няколко съвета за по-лесен избор на детски колички за техните бебета.

1. Трябва да решите какъв ще е видът на количката. На пазара се предлагат следните видове – сезонна и всесезонна. Сезонните детски колички са подходящи за употреба през пролетно-летния сезон. Всесезонните пък както става ясно от името им могат да се използват през цялата година. Разнообразието от модели е огромно. Изборът зависи от предпочитанията на клиента.

2. Цената – разнообразието от марки и модели детски колички не е никак малко. Цената на детския аксесоар може да варира в много широки граници – от няколко стотин до няколко хиляди лева. Тя отново варира в зависимост от комплексни качества, които притежава количката. Марката също оказва голямо влияние върху крайната цена. Марковите колички са много скъпи, за разлика от по-непопулярните марки. Оптималната цена, която да отговаря на добро качество и висока функционалност е не по-висока от 500-600 лева.

3. Функционалност – обърнете голямо внимание на функционалността. Детските колички трябва да са удобни както за бебето, така и за майката. Все пак детето прекарва една голяма част от времето именно в количката. За препоръчване е дамаската да бъде подвижна и да може да се пере. Чистотата е изключително важна за малкото бебе. И не на последно място да не забравяме и аксесоарите към детската количка – чадърче, дъждобран и покривало.

4. Цвят – цветовите комбинации на бебешките колички не са никак малко. Може да намерите както едноцветни, така и в комбинация от няколко цвята. Типично момичешките и момчешките цветове като розово и синьо са класика, и много от родителите ги предпочитат. Все пак има и такива цветове като бежаво, оранжево и зелено, които са подходящи както за момчета, така и за момичета. Актуални в момента са и количките в черен цвят.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *