Електрически вентилаторни конвектори

Най-масово предпочитаните у нас са електрическите вентилаторни конвектори. Това е причината да посветим цяла статия на тях, за да можем да ви информираме за нещата, които е добре да знаете за тяхното приложение и работа.

Този тип конвектори са изключително ефективни и икономични. Благодарение използването на електричество като източник на енергия, те са приложими на практика навсякъде. Могат да бъдат монтирани както стенно, така и да бъдат поставени на пода на специални стойки.

Друг плюс при електрическите вентилаторни конвектори е използването на вентилатор, както става ясно и от тяхното име. Благодарение на вентилатора се ускорява циркулацията на въздушните маси в помещението и по този начин бързо се достига до желаните от обитателите стайни температури. На практика използваните вентилатори работят на принцип на компресор, като имат основна роля за икономията на електричество и повишеният коефициент на полезно действие на тези уреди.

Най-силния аргумент за покупката на този тип системи за микро климатизация си остава тяхната ниска себестойност, която за разлика от високите цени на климатиците позволяват на повече потребители да се докоснат до тези чудесни технологични решения.

Напълно в реда на нещата и тези терморегулиращи инсталации имат свои плюсове и недостатъци. Нека започнем първо с техните предимства, а след това ще обобщим и недостатъците им.

Предимства:

  • Отлично обезопасени, за да се предотвратят неприятни инциденти
  • Ефективни и модерни термостати, които осигуряват подходящ контрол над стайната температура
  • Възможност за групово управление на няколко конвектора през централна система
  • Достъпна за всеки цена
  • Дълъг експлоатационен живот
  • Нисък разход на електричество
  • Малко средно тегло на тези уреди

Недостатъци:

  • Сложно почистване на нагревателната система
  • Не са подходящи за крайно ниски температури, каквито обаче у нас се наблюдават в изключително редки случаи

По-горните заключения явно се оказват достатъчен мотив за това именно електрическите вентилаторни конвектори да бъдат най-масово продаваните системи от този тип в България през последните няколко години. Ако се колебаете каква марка уреди от този тип да изберете, то можете да разгледате популярната марка конвектори Адакс.

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *