Професионална козметика за лице – защитете се от слънцето

Ако сутрин, когато станете и се погледнете в огледалото и внезапно откриете, че по лицето ви са се появили бръчки, фини линии или възрастови петна, то знайте, че те не са се появили спонтанно за една нощ. Първите белези на старостта започват да се забелязват, след като навършите 30-40 години, и кожата ви вече не е толкова свежа и гладка както когато сте били на 20 години. В бурните ви младежки години, когато сте се препичали на слънце, пушили сте цигара след цигара отпивайки коктейли на партита до 4 часа сутринта, трябва да знаете, че рано или късно всичко това ще се отрази върху кожата ви. Много жени си мислят, че купувайки си скъпа професионална козметика за лице всичко ще се върне по-старо му, но това не е винаги правилното решение, още повече ако използвате неподходящи продукти за вашия ти кожа. За да постигнете желания ефект, трябва внимателно да подбирате всички козметични продукти, които ползвате, а освен това ще трябва и да промените начина си на живот. Най-добрия начин да се справите с бричките и неизбежното застаряване е като водите здравословен начин на живот, спортувате и използвате подходящата козметика за лице и тяло.

  • Пазете се от слънцето

Колкото и привлекателно да изглежда идеята да се радвате на красив бронзов тен, то трябва да знаете, че колкото полезни са слънчевите лъчи за хората, толкова са и вредни, тъй като именно те са основната причина за преждевременното застаряване на кожата. Доказано е, че прекалено голямото количество слънчеви лъчи попаднали върху кожата, намалява производството на колаген и еластин, а също така и уврежда ДНК, състарявайки външния ви вид. Поради тази причина е задължително да използвате професионална слънцезащитна козметика Solaire с фактор минимум 15. Освен това забравете за дългите препичания на слънце между пиковете часове от 10 до 15 часа и задължително най-малко 20 минути преди да излезете на слънце нанесете от лосиона.

Грижата за кожата е от голямо значение, особено ако държите да запазите младежкия си вид за по-дълго време. Не пренебрегвайте с лека ръка здравето и красотата си.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *