Какви са различията между марковите парфюми и тоалетната вода?

Когато си търсите парфюми и посетите някой от универсалните магазини, можете да видите, че флаконите на парфюмите са етикетирани или “Eau De Parfum” или “Eau De Toilette”. Покупката на маркови парфюми от IVIS.bg може да бъде скъпа придобивка за много хора, тъй като разходите обикновено варират от 75 до 150 лева. В интерес на истината много хора не знаят каква е разликата между парфюм и тоалетна вода, тъй като и двата флакона са еднакви както на външен вид, така и по ухание. Добре е да знаете, защо те са етикирани различно, след като на първо четене нямат различия.

  •  Разлика

Основните разлики между парфюма и тоалетната вода могат да бъдат открити в дълготрайността на аромата им, както и вида на етеричните масла, използвано в тези смеси. Парфюмът е с много по-мощен аромат от този на тоалетната вода. В тях може да се използва екстракт от кокосово масло, а при тоалетната вода могат да се използват масла от жожоба. Важно е да се отбележи, че марковите парфюми не означават непременно, че са по-добри, тъй като двата аромата се използват за различни цели.

  • Eau De Parfum

Парфюмите имат 10% до 20% ароматни екстракти и масла, а останалата част се състои от пълнители като алкохол. Тези парфюми са по-скъпи, защото те имат по-висока концентрация на аромати.

  •  Eau De Toilette

Те са с 5% до 15% ароматни екстракти и масла, а останалата част от сместа се състои от алкохол. Eau De Toilette може да се окаже най-скъпият парфюм в дадена ароматна линия. Въпреки това аромата на тоалетната вода е с продължителност около три часа и за да подсилите уханието или трябва често да го нанасяте отново или да го наслоите с помощта на козметични продукти от същата серия.

  • Повод

Тоалетната вода обикновено се използват за ежедневна употреба, тъй като аромата й не е толкова силен и няма да дразни околните. Марковите парфюми най-често се използват през нощта, когато ви предстои романтична вечеря например.

  • Съвети за нанасяне

При прилагането на парфюми, уверете се, че сте ги нанесли върху кожата ви, особено в областите, които засилват уханието на аромата като китките и шията. Когато използвате тоалетна вода е добре да наслоите аромата, като предварително сте нанесли върху тялото ви лосион за тяло със същия аромат.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *