Как да изберем перфектната малка черна рокля

Малките черни рокли са перфектните рокли, които ще „работят” за вас по най-добрия начин на всяко едно парти. Това е стил на обличане, който всяка жена трябва да има в гардероба си, защото е много секси и гъвкав.

История на малката черна рокля

Може да си мислите за малката черна рокля, че е най-модерната от модерните рокли, но знаете ли, че тя датира от 1920 г.? Преди това черния цвят е използван предимно за траурно облекло. Коко Шанел променя това със създаването на обикновената черна рокля. Тя се превръща  в последния писък на модата и никога не слиза от подиума. Черната рокля се актуализира непрекъснато и е идеална облекло за парти или коктейл. Също е перфектен избор за вечерна рокля.

Избор на малката черна рокля

Как да се уверите, че вашата малка черна рокля е отличава от тълпата? Най-важното е да изберете правилната за вас рокля. Ако искате тя да е актуална и следващия сезон, разгледайте класическите модели с дължина до коляното. Много жени носят своите рокли за парти с години. А може и да я скъсите до коляното. Това е дързък трик, който може да се използва за много поводи.

Избор на правилните аксесоари

Това което ще направи вашия външен вид уникален са аксесоарите и техния избор започва от вътре навън. За да извлечете максимума от вашата черна рокля изберете правилното белоьо.

След това помислете за деколтето и каква част от бюста искате да покажете. Независимо дали ще носите огърлица или дълги обици, това ще определи избора на вашата рокля. И няма никакъв смисъл да изберете перфектната черна рокля без да изберете и правилните обувки. За по-голяма гъвкавост може да изберете рокля, която да носите с всичко – от обувка до ботуш.

Сезонни рокли

И накрая, за целогодишно модна рокля изберете такава която може да се носи с горна дреха, сако или шал. Друг вариант е да имате две черни рокли – една с три-четвърти ръкави за есента и зимата и една с къс ръкав за пролетта и лятото. Едно нещо е сигурно – малката черна рокля никога няма да излезе от модата!