Как да избираме качествени детски дрехи

Изборът на качествени детски дрехи се оказва по–труден отколкото мислите. Децата обичат да проявяват капризи и не е изключено дългите часове прекарани в обикаляне по детските магазини да се окажат напразни. Има няколко правила, с които ще трябва да се съобразите, когато избирате облекло за вашите малчугани.

Подбирайки новия тоалет вземете под внимание възрастта на детето. Дрехите за деца могат да бъдат разпределени в три възрастови категории – бебешки дрехи, дрехи за подрастващи и дрехи за ученици. Общото между тях е, че без значение от възрастта на децата, те искат да се чувстват красиви и свободни. Прекалено натруфените дрехи биха ограничили движенията на малкото дете. Препоръчва се облеклото за деца да бъде изработено от памук. Тази материя позволява на нежната детска кожа да диша. Избягвайте да купувате детски дрехи изработени от изкуствени материали. Децата са постоянно в движение. Те играят, бягат и се потят. Изкуствената материя би предизвикала спарване на кожата, а в най-лошия случай – алергия. Когато подбирате облеклото бъдете внимателни с размера. По–добре е да вземете дреха, която е с един номер по–голяма. Децата растат изключително бързо. Често пъти, те нямат възможност да износят новите си дрехи, тъй като за отрицателно време са пораснали. Дрехите на децата трябва да бъдат изработени от здрави и плътни материи. Малчуганите обичат да се заиграват с панделките и ресните по техните блузи и панталони. Поради тази причина не се препоръчва да купувате облекло, което е декорирано с висящи елементи. Помнете, че децата обичат да се чувстват независими. Те предпочитат да се обличат и събличат сами. Препоръчително е детските дрехи да бъдат с цип, а не с копчета. Ципът трябва да бъде на достъпно място, за да може детето да го достига. Ако вашият наследник не иска да носи новата си дрешка, може би причината се крие в трудността да я облече и съблече. Снабдете детето с комплекти за игра навън, за детската градина и за специални поводи. Нали не очаквате, че малко момиченце ще се чувства удобно с нова розова рокля в пясъчника?! Макар и малки, децата обичат да се чувстват красиви. Когато избирате детски дрехи за тях забравете за тъмните цветове. Децата се радват за шарените и ярки облекла. Дреха с каре, на точки или на райета ще се стори много интересна на малчуганите. Бъдете внимателни при подбора на цветовете. Ако имате син, по–добре оставете розовите дрехи за момиченцата.

Когато избираме качествени детски дрехи за нашите деца трябва да бъдем безкомпромисни. Дрехата не е само зашит плат. Тя е предпазна броня за нежната и мека детска кожа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *